Coucke blijft achter Vanhaezebrouck staan: ''Hein staat niet onder druk''

Coucke blijft achter Vanhaezebrouck staan: ''Hein staat niet onder druk''

10-11-2018 11:40
13

Marc Coucke had zijn eerste half jaar bij Anderlecht qua resultaten waarschijnlijk een stuk rooskleuriger voorgesteld. In november is het een vierde plaats in de competitie en twee uitschakelingen (zowel beker als Europa, nvdr.) serieuze crisis. Coucke legt de schuld echter niet bij Hein Vanhaezebrouck neer.

Coucke bevestigde vrijdag op de luchthaven van Istanbul nogmaasl dat de positie van Vanhaezebrouck niet ter discussie staat. "Hein staat niet onder druk'', tekende Het Laatste Nieuws op. Coucke zoekt de oorzaak meer bij de kwaliteit van de kern. "Er zitten te veel zwakheden in deze kern. We zijn zoekende, we hadden gehoopt verder te staan'', aldus een eerlijke voorzitter.

Vanhaezebrouck is vooralsnog veilig, maar Coucke kondigt al wel een grondige analyse aan. "Ik ga de komende dagen praten met mensen die de club en de historie kennen. We móeten bijeenzitten, om te zien wat we niet goed gedaan hebben. Ook ik: sinds ik Anderlecht gekocht heb, doen we ons best, maar het is onvoldoende. En zeggen dat we zo ambitieus waren. En nog steeds zijn! De club en de supporters verdienen beter."

Lees ook: Coucke geeft toe dat hij moet corrigeren: "Na de winterstop opnieuw beginnen"