Lof voor coach van Witsel: ''Hij is 24 uur per dag met voetbal bezig''

Lof voor coach van Witsel: ''Hij is 24 uur per dag met voetbal bezig''

10-11-2018 11:12
1

Borussia Dortmund is uitstekend op weg om na jaren weer eens de hegemonie van Bayern München te doorbreken in de Bundesliga. De Nederlandse ex-prof Roel Brouwers werkte lang met Lucien Favre en is lovend over de huidige coach van Axel Witsel.

Toen Brouwers eind mei 2016 de overstap maakte van Borussia Mönchengladbach naar oude liefde Roda JC kreeg hij al snel een belletje. "Ik had werkelijk geen idee wie dat zou zijn, maar toen ik opnam hoorde ik een bekende stem. Die van Lucien. Hij feliciteerde mij met mijn transfer en wenste mij geluk. Dat zegt veel over de mens Favre", zegt de oud-verdediger tegen de NOS.

De twee werkten bij Gladbach 4,5 jaar samen. "Favre wordt in Mönchengladbach nog steeds op handen gedragen. Na zijn opstappen belde hij zelfs iedere speler op. Dat was heel erg netjes." Onder de Zwitser oogt ook Dortmund als een geoliede machine. "Favre is heel gedreven, pluist alles uit over tegenstanders en perfectioneert zijn speelwijze. Hij is 24 uur per dag met voetbal bezig."

Johan Cruijff is een van de grootste inspiraties geweest voor Favre, liet hij al eens weten. "Lucien is een fan van de Nederlandse voetbalopvatting", weet Brouwers. "Hij wil graag van achteruit opbouwen en een overtalsituatie creëren op eigen helft. Van daaruit moet de diepte worden gezocht. Daar gooit hij zijn eigen sausje overheen. En dat werkt, dat zie je nu ook."

Dortmund neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Bayern. Bij winst groeit de voorsprong tot zeven punten.