'FIFA richt naast Anderlecht ook het vizier op Antwerp en Zulte Waregem'

'FIFA richt naast Anderlecht ook het vizier op Antwerp en Zulte Waregem'

10-11-2018 10:15
12

Anderlecht heeft zichzelf in de problemen gewerkt, zo onthulde De Standaard op basis van Football Leaks-documenten. Alles heeft te maken met de transfer van Chancel Mbemba, die wordt onderzocht door de FIFA. Anderlecht moet vrezen voor een transferverbod, terwijl ook Royal Antwerp FC en Zulte Waregem mogelijk worden gestraft.

In de ogen van het Integrity and Compliance’-departement van de Fifa (I&C) zijn Antwerp en Zulte Waregem ook in de fout gegaan als het gaat om minderjarige spelers. Zo zou Antwerp in 2012 en 2013 drie Nederlandse jongeren in wedstrijden hebben opgesteld zonder op voorhand toestemming aan de FIFA te hebben gevraagd voor hun overstap. Het gaat volgens De Standaard om Serginio Martial (15), Robert Roosen (14) en Jordi Ewanena (17). Het I&C beveelt het disciplinaire comité aan om The Great Old een boete van 115.000 Zwitserse frank (100.940 euro) op te leggen, zo luidt de info.

Zulte Waregem heeft eveneens iets uit te leggen. 'Daniel en Joel Tshiani kwamen in 2013 als 15-jarigen over vanuit de VS en werden opgesteld in officiële wedstrijden. Net als voor hun broer Patrick Tshiani (die in die tijd voor Anderlecht speelde), had de Fifa geen toestemming gegeven voor de transfer', klinkt het. Voor Essevee dreigt er een boete van 80.000 Zwitserse frank (70.220 euro).