Nkaka begrijpt rode kaart en dubieuze beslissingen niet: ''Voelen ons bestolen''

Nkaka begrijpt rode kaart en dubieuze beslissingen niet: ''Voelen ons bestolen''

10-11-2018 09:48
17

KV Oostende ging vrijdag met 2-0 onderuit bij Royal Antwerp FC. De bezoekers werden daarbij absoluut benadeeld door scheidsrechter Bram Van Driessche en videoref Christoph Delacourt, die de ene na de andere grote fout begingen. Bij Oostende was men na afloop totaal verbijsterd.

Zo ook Aristote Nkaka, die na ingrijpen van de VAR een strenge rode kaart kreeg. ''Persoonlijk vond ik rood voor mezelf overdreven. Ik probeer in eerste instantie de bal af te schermen. Daarna komt er een Antwerp-speler (Buta, nvdr.) in de tackle en botsen we'', reageerde Nkaka voor de camera van het clubkanaal.

Eerdere beslissingen vielen ook al nadrukkelijk in het nadeel van KVO uit. ''De penaltyfase lijkt me duidelijk. Ik begrijp niet waarom de scheids de beelden niet bekijkt. Vervolgens komt Bolingi met gestrekt been op mij staan en krijgt hij slechts geel. En daarna trapt Mbokani na op Lombaerts en grijpt de VAR andermaal niet in.''

Nkaka hoopt dat er bij de bond een stevige analyse van het arbitrale optreden volgt. ''We voelen ons echt bestolen. Ik hoop dat de arbitrage de beelden goed bekijkt en inziet dat dit echt wel schandalig was."

Lees ook: Verheyen had zijn werk op de Bosuil: ''De spelers wilden het kot afbreken''