'Anderlecht moet transferverbod vrezen vanwege overgang Mbemba'

'Anderlecht moet transferverbod vrezen vanwege overgang Mbemba'

10-11-2018 08:50
30

Momenteel zijn de Football Leaks weer hot. De Standaard meldt nu dat de FIFA onderzoek doet naar transfers van jonge spelers en of die wel volgens de regels gebeurden. Volgens de krant moet ook Anderlecht zich zorgen maken.

Alles heeft te maken met de transfer van Chancel Mbemba. 'Volgens de FIFA had de transfer van Congo naar België niet mogen gebeuren. Of toch niet op de manier waarop het toen gegaan is', schrijft de krant.

Te jong
Het probleem was dat Mbemba bij zijn transfer van Congo naar ons land amper zeventien jaar oud was. Internationale transfers zijn op die leeftijd evenwel verboden. Dit doet men om minderjarigen te beschermen tegen uitbuiting en misbruik.

Voor zijn transfer officieel rond was, zou Mbemba ook al bij de jeugd van Anderlecht hebben gespeeld. 'De Fifa hoorde pas in 2012, ná de achttiende verjaardag van de spelers, officieel iets over de transfer van Congo naar België.'

Transferverbod
De FIFA controleert nu wat er gaande was. Voor Anderlecht kan de transfer een serieus staartje krijgen. 'Het ‘Integrity and Compliance’-departement van de FIFA , dat onderzoekt of voetbalclubs zich aan de regels houden, stelt daarom voor om Anderlecht een boete van 215.000 Zwitserse Frank (omgerekend zo’n 188.000 euro) én een transferverbod gedurende een transferperiode op te leggen.'

Lees ook'Trebel speelt nog één match voor Anderlecht, daarna is het over in 2018'