François moet het uitleggen, maar krijgt steun van Coucke

François moet het uitleggen, maar krijgt steun van Coucke

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 07:15za 10-11-2018 om 07:15

Dankzij Football Leaks kwam Pierre François in het slecht daglicht te staan. De CEO van de Pro League moet het binnenkort gaan uitleggen, maar momenteel lijken de eersteklassers geen heksenjacht te openen op François.

In 2016 wist François dat Moeskroen nog in handen was van makelaar Zahavi, iets wat tegen de regels van de Pro League is. François geeft toe dat hij AS Monaco tipte om met Zahavi te praten, maar dat die toen geen bestuurder was van Les Hurlus. Makelaars mogen geen club runnen. Volgens François overtrad hij de regels niet.

Steun Coucke
Voorlopig valt voorzitter van de Pro League Marc Coucke François niet aan. "Ik ken het dossier niet voldoende om me ten gronde uit te spreken, maar ik kan wel zeggen dat ik veel met Pierre François heb gepraat en dat ik nooit aan hem heb getwijfeld", aldus Coucke in Het Laatste Nieuws.

Ook de profclubs gaan (nog) niet in de aanval in op François. Voorlopig kan hij dan ook nog in functie blijven. Binnenkort moet François zich wel verantwoorden bij de Pro League. De clubs willen hun CEO het liefst zo snel mogelijk horen. Dus nog voor 19 november, wanneer de normale volgende vergadering op het programma staat. Toch is er nu nog geen enkele club die nu al vindt dat François moet aftreden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet François aftreden?

(157 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws