KV Mechelen zegeviert en pakt eerste periodetitel in 1B

09-11-2018 22:21
2

KV Mechelen heeft de periodetitel in 1B gepakt. De ploeg van Wouter Vrancken won thuis van Union. OHL verpulverde Roeselare met 0-4 en Tubeke kon winnen van Westerlo. Beerschot Wilrijk pakte de volle buit op het veld van Lommel.

Voor de match hadden de supporters een spandoek in petto met “30.000 propere handen”. Na een halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. Joachim Van Damme kopte een voorzet van Onur Kaya binnen. Vlak voor rust was De Camargo dicht bij de 2-0, maar de aanvaller zag zijn schot gered door doelman Saussez.

In de tweede helft maakte KV Mechelen na 50 minuten de 2-0. Engvall legde de bal via de rebound binnen. Peyre maakte even later namens Union de aansluitingstreffer. Percy Tau maakte vervolgens bijna de gelijkmaker, maar zijn schot strandde op de dwarsligger.

Union kon geen vuist meer maken en zo pakt KV Mechelen de eerste periodetitel in 1B. Malinwa staat aan kop met zes punten voorsprong op Union.