Mido over zijn mooiste moment: “Die Vreven was me aan het uitdagen”

Mido over zijn mooiste moment: “Die Vreven was me aan het uitdagen”

09-11-2018 14:36
1

Mido kennen we nog van bij zijn tijd bij KAA Gent. Daarna trok hij richting Ajax en in Amsterdam beleefde de Egyptenaar heel wat dolle momenten. Bij Andy in de auto praat hij over de beruchte Nederlandse bekerfinale van 2002.

"De match was ongeveer vijf dagen nadat we de competitie hadden gewonnen. We hadden de hele week gefeest. Tijdens de opwarming rook ik champagne door het zweet van de spelers. Tijdens de match konden we niet meer lopen", vertelt Mido aan zijn vroegere ploeggenoot Andy van der Meijde.

Knuffel voor lijnrechter
"Ik scoorde de eerste goal voor een vol stadion. Daarna scoorde Utrecht twee goals. In de laatste minuut scoorde Wamberto de 2-2, maar hij stond minstens drie meter buitenspel. Iedereen liep naar Wamberto om te vieren, maar ik liep naar de lijnrechter. Ik omhelsde hem. Die man riep: 'Ga weg, f*cking bastard'. Ik ga mijn job verliezen." 

Daarna scoorde Zlatan Ibrahimovic in de verlengingen de 3-2. "Het was één van de mooiste momenten van mijn loopbaan. Weet je waarom? De spelers van de tegenstanders waren al aan het vieren. Die rechtsback met dat lange haar, Stijn Vreven, was mij aan het uitdagen. Ik was zo blij. Voetbal is 'amazing'."