Uitblinken in de Champions League, maar Club Brugge-spelers worden niet beloond

Uitblinken in de Champions League, maar Club Brugge-spelers worden niet beloond

09-11-2018 12:45
5

Vrijdag maakte Roberto Martinez zijn selectie voor de komende matchen van België in de Nations League bekend. Enkele kilometers verder deed ook Ronald Koeman dat voor Nederland. De bondscoach van Oranje doet geen beroep op Ruud Vormer en Arnaut – Danjuma – Groeneveld.

De twee spelers van Club Brugge scoorden onlangs nog in de Champions League, maar zullen nu niet in actie komen voor hun land. Nederland neemt het op vrijdag 16 november in een thuisduel op tegen Frankrijk. Het uitduel werd met 2-1 verloren. Een paar dagen later reist de ploeg van Koeman af naar Duitsland.

Danjuma is op dit moment geblesseerd, maar zou dit weekend mogelijk alweer kunnen spelen voor Club Brugge. Tegen België scoorde hij onlangs nog zijn eerste interlandgoal. Bij de vorige interlandperiode gaf Vormer zelf forfait voor Oranje. Het is niet meteen duidelijk of hij daarom nu gepasseerd is.

Debutant Dilrosun 
Javairo Dilrosun zit wel bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De Bundesliga-revelatie van Hertha BSC debuteert daarmee in de ploeg van Koeman. Ook PSV'er Pablo Rosario heeft wederom een uitnodiging gekregen, net als zijn collega's Denzel Dumfries, Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Jeroen Zoet. De selectie kent weinig verrassingen. Van Ajax zijn Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong opgeroepen. Ook in de selectie: Marco Bizot (ex-KRC Genk). 

Doelmannen: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV)
Verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Inter)
Middenvelders: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)
Aanvallers: Ryan Babel (Besiktas), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla)