'Football Leaks' dropt bommetje over Moeskroen, CEO Pro League alweer in opspraak

'Football Leaks' dropt bommetje over Moeskroen, CEO Pro League alweer in opspraak

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 08:31vr 09-11-2018 om 08:31

Pierre François is de laatste weken meermaals in opspraak gekomen. Zo was er zijn rol in de overname van Cercle Brugge door AS Monaco. Maar hij krijgt nu ook kritiek voor zijn rol in het licentieverhaal van Moeskroen.

Bij 'Football Leaks' heeft men zich na de onthullingen over PSG en Manchester City gericht op onze Belgische voetbalcompetitie. Uit mails die onder andere Der Spiegel en De Standaard kregen, blijkt dat Moeskroen weldegelijk jarenlang onder de macht van de topmakelaar Pina Zahavi stond.

Moeskroen hield steeds vol dat Zahavi geen invloed had op de club, maar uit de documenten blijkt dat Zahavi toch een grote rol had bij de club. Officieel was dat door verschillende constructies niet, waardoor Moeskroen er ook in geslaagd is om telkens een licentie te krijgen van de Pro League. Nochtans mogen makelaars volgens de regels van de FIFA en de Belgische licentiecommissie geen club bezitten.

Zahavi
Dat Moeskroen tóch een licentie kreeg, is enigszins bizar. Zeker omdat François de rol van Zahavi bleek te kennen. In een gelekte mail van François aan het adres van Vadim Vasilyev (bestuurder bij AS Monaco) werd duidelijk dat François wist van de invloed van Zahavi.

Bij de zoektocht van Monaco naar een satellietclub stuurde François de volgende mail naar Vasilyev. 'Het lijkt me evident dat het de moeite waard is om over een eventuele verkoop te gaan spreken. Maar ik kan u alleen maar aanraden om die gesprekken direct met P.Z. te voeren in plaats van met tussenpersonen', schrijft François. De P.Z. in die mail is Zahavi.

François erkent alleszins dat hij wist dat Zahavi betrokken was met Moeskroen. "Ik weet dat het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport, red.) Moeskroen een licentie heeft gegeven omdat er geen bewijs is dat de club in de handen van een makelaar zou zijn", gaf François aan bij De Standaard. "En dus wist ik zelf ook wel dat Pini Zahavi ergens in de constellatie achter Moeskroen verscholen zat."

De CEO van de Pro League gaf ook nog aan dat de licentiecommissie en het BAS zijn bevoegdheid niet zijn en dus autonoom handelen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws