'Coucke is naar RSCA gekomen voor glamour en glitter, niet het voetbal'

'Coucke is naar RSCA gekomen voor glamour en glitter, niet het voetbal'

09-11-2018 08:03
20

RSC Anderlecht zit na het nieuwe verlies in volle crisis. De Brusselaars blijven maar in een sukkelstraatje zitten. De kritiek is dan ook bikkelhard, ook op voorzitter Marc Coucke.

Zo lijkt Hugo Camps niet meteen een fan te zijn van de voorzitter van Anderlecht. Zeker niet na diens eerste galadiner met Anderlecht eerder deze week. 'Marc Coucke ging met een duur gezelschap bootje varen op de Bosporus', schrijft Camps.

'Uiteraard werd er op niveau getafeld. Iedereen huppelde vervolgens de fotograaf tegemoet. De voorzitter van Anderlecht stond erbij als een glundermachine. Ik verdenk hem er steeds vaker van dat hij naar Anderlecht is gekomen voor glamour en glitter, niet voor het voetbal', klinkt het streng in Het Laatste Nieuws.

Liever pingpong dan Anderlecht
Ook de spelers van paars-wit worden niet gespaard. 'Een dag later hadden de spelers ook wel trek in een hapje kaviaar, meer dan in de bal. In een wedstrijd van schots tot schots tegen Fenerbahçe gingen ze hopeloos ten onder. Met één op twaalf is alles gezegd: Anderlecht is meer van het gehucht dan van Europa.'

De vroege uitschakeling is een historisch dieptepunt. De paars-witte uitrusting kan beter worden ingeruild voor een jutezak.  Alles is peanuts geworden bij Anderlecht. Het voetbal is voor traditionele begrippen zo slecht dat je begint te dromen van een avondje pingpong', klinkt het.