Ook dat nog: 'Politie laat extra Besiktas-fans toe én Genk moet boete betalen'

Ook dat nog: 'Politie laat extra Besiktas-fans toe én Genk moet boete betalen'

09-11-2018 07:17
15

Het was op zijn minst opvallend te noemen, het groot aantal Turkse fans donderdag in de Luminus Arena. Meer dan 2.000 fans daagden op. Wat blijkt? Ook meer dan verwacht werden. Daar lijkt Genk nu ook voor te boeten.

Eerder raakte al bekend dat heel wat Turkse fans naar Genk waren afgezakt om Besiktas aan het werk te zien. Er was een enorme vraag naar tickets. Uiteindelijk werden er 2.250 Turkse fans verwacht. Er daagden donderdag nog meer Turken op. Hoewel de loketten eigenlijk ook al gesloten waren, kregen 250 Turken toch nog een ticketje voor de wedstrijd.

Het Laatste Nieuws meldt dat de politie besliste om die fans toch toe te laten in de Luminus Arena. Zo hoopte de Genkse politie problemen rond het stadion te kunnen voorkomen.

Heel wat Besiktas-fans in het stadion van Genk dus. Daar lijkt de club nu ook voor te moeten boeten. Letterlijk dan. Zo mag Genk zich nog aan een boete verwachten van de UEFA voor de bommetjes die uit het vak met Turkse fans werden gegooid. Omdat Besiktas zich distantieert van de eigen fans is die boete dus voor de thuisclub.