Coëfficiënt: Belgische clubs sprokkelen al dubbel zoveel punten als vorig jaar

Coëfficiënt: Belgische clubs sprokkelen al dubbel zoveel punten als vorig jaar

08-11-2018 21:35
7

Club Brugge won met overtuigende 4-0 cijfers op het veld van AS Monaco. De zege in de Champions League is uiteraard een goede zaak voor de coëfficiënt op de UEFA-ranglijst. Ook KRC Genk kon een puntje uit de brand slepen in de Europa League.

RSC Anderlecht en Standard Luik verloren hun wedstrijd echter. Anderlecht ging 2-0 ten onder tegen het Turkse Fenerbahçe. Turkije (33.200 punten) staat op plaats tien terwijl België op de achtste plek (37.300 punten) prijkt. Net onder België staat Oekraïne (37.100 punten).

Standard verloor van het Russische Krasnodar. Rusland staat op een zesde plek (48.216 punten), die geeft toegang tot twee clubs in de Champions League. Wel doen de Belgische clubs het een pak beter dan vorig jaar. Het verzamelde al dubbel zoveel punten (5.200 in vergelijking met 2.600).

Momenteel hebben de Belgische clubs recht op één rechtstreekse plek in de Champions League (landskampioen) en ook de bekerwinnaar is geplaatst voor de Europa League. Pas vanaf plaats elf vervalt deze regeling.