Vanhaezebrouck slikt blamage: Het is elke keer hetzelfde liedje

Vanhaezebrouck slikt blamage: "Het is elke keer hetzelfde liedje"

08-11-2018 20:00
31

Anderlecht is na amper vier wedstrijden in de Europa League al uitgeschakeld. Met amper één puntje kan het zelfs mathematisch niet meer doorstoten. Coach Hein Vanhaezebrouck zoekt naar verklaringen. 

Vanhaezebrouck zag het in iedere match verkeerd gaan. "We zijn geen enkele keer weggespeeld. Bij Trnava domineer je heel de wedstrijd en pak je een vermijdbare goal. Tegen Zagreb beginnen we goed en geven we dan een penalty weg. Tegen Fenerbahçe leiden we 2-0, en dan brengen we hen terug. Ze pushen onmiddellijk en dan staat het 2-2. Het is elke keer hetzelfde liedje", geeft hij aan bij Sporza.

Die fouten hebben Anderlecht genekt. "Je ziet dat wij nog moeten groeien. Wij moeten bepaalde dingen nog beter doen met een hele jonge ploeg. Die jongens maken fouten, maar dat moet eruit. Als je zo'n voetbal brengt bij bepaalde clubs zijn ze tevreden, maar bij Anderlecht is er veel meer druk om te winnen. Als dat dan niet lukt, dan is het niet voldoende en zijn de mensen niet tevreden."

Ook op het veld van Fenerbahçe ging het weer mis. "Nu stond je met de rug tegen de muur, bij misschien wel de moeilijkste verplaatsing. We mogen te licht om het verschil in cijfers te maken. Niet in het spel, maar wel in de cijfers."