Everton krijgt zware straf na onreglementaire transfer

Everton krijgt zware straf na onreglementaire transfer

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 18:53do 08-11-2018 om 18:53

Een forse tegenvaller voor Everton. The Toffees mogen de komende twee jaar geen spelers tot achttien jaar aantrekken voor hun jeugdopleiding. Dat melden diverse Engelse media, waaronder de BBC en The Telegraph.

De Engelse voetbalbond FA is van mening dat Everton de regels wat betreft het aantrekken van jonge spelers heeft overtreden. De Premier League-club krijgt ook een boete van 500.000 pond, omgerekend 575.000 euro, omdat jeugdstafleden een schooljongen en zijn familie op onreglementaire wijze aanmoedigde voor de club te kiezen. Die jongen is inmiddels actief bij Manchester United, schrijft The Telegraph.

De straf betekent dat Everton de komende twee jaar geen jeugdspelers mag werven die in de achttien voorafgaande maanden bij een andere Engelse club actief waren. Dat is een flinke streep door de rekening voor Brands, die sinds afgelopen zomer Director of Football is op Goodison Park.

Everton onderzocht de beschuldigingen ook zelf en trekt tegenover de BBC het boetekleed aan. 'We zijn extreem teleurgesteld door de acties, die niet passen bij de waarden van Everton. We zijn een volledige evaluatie begonnen naar onze handelingen in de jeugdopleiding en zijn vastbesloten om er voor te zorgen dat dit niet meer voorkomt.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws