Anderlecht verpest laatste kans en gaat ten onder tegen Fenerbahçe

Anderlecht verpest laatste kans en gaat ten onder tegen Fenerbahçe

08-11-2018 18:43
78

RSC Anderlecht heeft in de Europa League met 2-0 verloren op het veld van Fenerbahçe. Uitblinker in de heenwedstrijd Zakaria Bakkali kreeg ook een rode kaart. Anderlecht zal zo niet overwinteren in Europa, paars-wit staat laatste in groep D met één schamel puntje.

Na amper een minuut spelen was Fenerbahçe al meteen gevaarlijk, maar Didillon ranselde de bal uit zijn doel. Even later kwam ook Gerkens dicht bij een kans, maar zijn schot werd geblokt. De openingsfase was echter voor de thuisploeg met enkele gevaarlijke situaties voor het doel van paars-wit.

Vlak voor de rust was Trebel dicht bij een doelpunt. De middenveld schilderde een vrije trap op het doelhout. De ruststand bleef bij een brilscore. In de tweede helft was de eerste kans weer voor de thuisploeg. Maar Didillon hield weer zijn netten schoon. Vervolgens kwam paars-wit beter in de wedstrijd.

Twintig minuten voor tijd kwam Fenerbahçe toch op voorsprong. Een voorzet van Valbuena werd, al dan niet, door André Ayew aangeraakt en Didillon was geklopt. Een paar minuten later was het Valbuena die weer belangrijk was. De Fransman legde de bal panklaar voor Frey en de 2-0 was een feit.

Tien minuten voor tijd kreeg Zakaria Bakkali zijn tweede gele kaart. De aanvaller mocht aldus gaan douchen en Anderlecht moest nog tien minuten met tien verder. Slimani was nog bijna dicht bij de 3-0, maar de aanvaller miste het doel.