Hazard krijgt steun: “Ik zou de Gouden Bal aan hem geven”

Hazard krijgt steun: “Ik zou de Gouden Bal aan hem geven”

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 18:10do 08-11-2018 om 18:10

Eden Hazard heeft een sterk WK met de Rode Duivels achter de rug, de baltovenaar is dan ook genomineerd voor de Gouden Bal. Axel Witsel steunt de sterkspeler van Chelsea.

Tegenover La Dernière Heure geeft Witsel zijn mening over de prestigieuze prijs. “Ik weet niet of Antoine Griezmann de favoriet is. Hij heeft inderdaad een geweldig seizoen gedraaid en hij heeft het WK gewonnen.”

“Maar Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kunnen niet uitgesloten worden. Ik zou hem persoonlijk aan Eden Hazard geven. Hij speelt ook een geweldig seizoen en was ook top op het WK. Luka Modric is ook een favoriet”, aldus Witsel. Overigens zijn ook Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois genomineerd.

Poll

Heeft Witsel hier gelijk?

(111 stemmen)

Plaats een reactie

dethklok28 +5702
donderdag 8 november 2018 om 18:17
Modric, Messi, Griezmann, Mbappe, Ronaldo

Voor mij de grote 5 kanshebbers. En volgens mij ook ongeveer in die volgorde.
Modric mag hem van mij winnen.
Vind ik leuk
donderdag 8 november 2018 om 18:39
Messi 2de?? Op basis van wat?
Vind ik leuk
dethklok28 +5702
donderdag 8 november 2018 om 18:52
Op basis van zijn seizoen...
Vind ik leuk
Daydreamer +6847
donderdag 8 november 2018 om 23:35
Duidelijk geen Hazard fan...
Vind ik leuk
dethklok28 +5702
vrijdag 9 november 2018 om 05:42
Jawel. Maar die ander hadden een beter en meer succesvol seizoen
Vind ik leuk
Vlad +4839
donderdag 8 november 2018 om 18:53
Vind persoonlijk dat Hazard toch minstens in de top 5 hoort te staan.
Vind ik leuk
Daydreamer +6847
donderdag 8 november 2018 om 23:35
Lijkt me ook ja!
Vind ik leuk
La joya +499
donderdag 8 november 2018 om 19:52
Salah, Mane of Firmino zijn niet beter dan Dybala of Douglas costa. Maar gewoon het feit dat zij de finale CL speelden geeft hen hier de voorkeur en dat vind ik iets dat moet veranderen...
Vind ik leuk
Jozef +44990
donderdag 8 november 2018 om 20:25
Wel eens over nagedacht waarom een team een finale speelt?

Gewoon omdat ze de beste spelers hebben. Ronaldo won dit jaar voor de vijfde keer de Champions League en is natuurlijk de beste dit jaar. Hij en vooral hij is ongekend beslissend geweest voor Real. Je ziet nu wat Real zonder hem voorstelt....

Heeft Hazard ooit een internationale finale gespeeld?
Het is een fantastische speler, maar om zoiets als de Gouden Bal te winnen moet je een winnaar zijn. Logisch.Vind ik leuk
Daydreamer +6847
donderdag 8 november 2018 om 23:20
Wat voor een zever! Maradona wordt door velen nog steeds beschouwt als de beste speler ooit! Buiten het WK met Argentinië oogt zijn palmares met Napels niet zo geweldig... Nooit een Champions League gewonnen hoor!
Porto won de Champions League zonder “de beste spelers”, Inter idem, Chelsea idem,...
Toen Hazard naar Chelsea ging kon hij naar elk team ter wereld! Het feit dat hij voor Chelsea blijft kiezen toont zijn klasse als mens... Hij is loyaal, zet zijn gezin op de eerste plaats, kiest niet voor roem en eer! Maar maakt hem dit geen kandidaat winnaar? In elk land waar hij gespeeld heeft is hij veelvuldig beste speler uit de competitie geweest... Buiten de Champions League heeft hij in elk land waarin hij speelde elke prijs gewonnen die er te winnen valt, zowel met de ploeg als individueel... Geen winnaar dus?
Vind ik leuk
Jozef +44990
vrijdag 9 november 2018 om 08:00
Tja. Hij speelde dus voor Lille en Chelsea...

Ik noemde het een fantastische speler, maar voor de gouden bal is iets meer nodig dan dat. Ronaldo en Messi waren jarenlang de terechte kandidaten. Als je niet kan inzien dat er een verschil is met hoe Hazard presteert dan sluiten alle debatten natuurlijk.

Hazard is hooguit top 5 en daar is iedereen buiten België het nogal over eens hoor...

Je kunt ook niet zeggen dat hij armetierige elftalletjes rond hem heen heeft en om roem te krijgen zul je als ster je team op sleeptouw moeten nemen als het moeilijk is. Winnen als het erop aankomt, anders kun je nooit de beste worden. Heel simpel eigenlijk.
Vind ik leuk
Daydreamer +6847
vrijdag 9 november 2018 om 14:14
Zoals je zegt is het heel simpel, je ploeg op sleeptouw nemen als het moeilijk is...
Laat nu net dat zijn wat Hazard meer doet dan eender welke speler! Als de rode duivels goed spelen is dat héél vaak zijn verdienste, als Lille (als kleine ploegje) de dubbel pakte in Frankrijk was dat Hazard zijn verdienste... Hij heeft in Frankrijk alles gewonnen wat er te winnen valt:
- 2 keer beste jongere, 2 keer beste speler. Tot op heden nog steeds de jongste laureaat op deze erelijst, wil toch iets zeggen! Ik zie Mbappe op dit moment zelfs nog geen ploeg op sleeptouw nemen en kampioen maken zoals Hazard dit met het kleine Lille deed! Mbappe draait mee in een geweldig geheel en doet daar zijn ding, da's toch nog anders...
- beste jongere, 2 keer 2e beste en 1 keer beste speler in Engeland. Chelsea 2 keer bijna in zijn uppie kampioen gemaakt en ook dit seizoen opnieuw de beste speler in Engeland, toch de moeilijkste competitie ter wereld!?
Wat betreft spelers-potentieel kan je Lille en Chelsea toch niet vergelijken met Real, Barca en nu zelfs City!? Ik volg Hazard al 10 jaar, zie al zijn matchen bij Chelsea! Veel meer dan bij Messi en Ronaldo moet hij het vaak helemaal alleen doen bij Chelsea. Gevolg: De tegenstander zet 2, vaak 3 man op Hazard... De andere spelers brengen toch te weinig! Bij Messi kon je het als ploeg niet permitteren om 2 man op te offeren want anders stonden Xavi, Iniesta, Suarez, Neymar wel vrij... Toch een wereld van verschil hoor!
Ik kan je volgen dat Messi en Ronaldo jaren de terechte kandidaten zijn geweest, en waarschijnlijk dit jaar nog zijn! Na die 2 zie ik echter niet in wie beter is dan Hazard! Mbappe? Griezmann? Modric? Dan zeg ik, na de 2 besten komt Hazard... En als Hazard volgend seizoen een geweldig seizoen speelt kan hij de gouden bal wel eens winnen!
Vind ik leuk
Jozef +44990
vrijdag 9 november 2018 om 14:39
Frankrijk toonde zich de beste ter wereld met bepalende spelers Mbappé en Griezmann, dus ja, die hebben er sowieso meer recht op. Om te winnen moet je winnaar zijn en dat waren ze. Hazard niet en daarmee doe ik hem niet tekort: hij is een juweel van een speler, maar het beeld van Hazard met een grote internationale beker ken ik niet. Zowel bij Chelsea als bij de Rode Duivels heeft hij een geweldig team rond zich, dus hij is wel degelijk goed gefaciliteerd om te winnen. Juist op het laatst moet je beslissend zijn. Troost: misschien komt het nog.
Vind ik leuk
Daydreamer +6847
vrijdag 9 november 2018 om 14:19
En nogmaals, als je het hebt over het team op sleeptouw nemen... Messi heeft bij de nationale ploeg toch ook geen armtierig elftalletje rond hem!? Ronaldo idem!
Dan vind ik de impact van Hazard op ons nationale elftal veel groter dan dat van beide heren...
Vind ik leuk
Jozef +44990
vrijdag 9 november 2018 om 14:33
Ik zal je iets verklappen wat jullie in België toch al moeten weten: het Belgische nationale elftal is stukken beter dan het Argentijnse of het Portugese. Hazard is een grandioze voetballer, maar hij wordt pas groots als hij zijn team prijzen laat pakken. Die prijzen in Frankrijk zeggen me niet zoveel trouwens. Het toont hooguit dat hij op dat moment een groot talent was. Dat maakte hij bij Chelsea volledig waar, maar met die club heeft hij in de Champions League nog niks bereikt. Aan het geld kan het niet liggen, dus aan wat dan? Dan zeg ik aan de grootheid van de sterren...

Ik begrijp dat heel België Hazard de gouden bal gunt, maar internationaal wordt er vooral naar gekeken of je die ook daadwerkelijk verdient...

Heus, ik hou niet zo van Ronaldo en al zijn strapatsen, maar wat is die man fenomenaal. Hij is er hoogstpersoonlijk voor verantwoordelijk dat Real vijf (!!!) maal de CL won, waaronder ook dit jaar. Zonder hem was Portugal nooit Europees Kampioen geworden twee jaar terug. Op het WK zie je iets wat steeds vaker voorkomt: de toppers hebben een te zware kalender achter de rug en zijn aan rust toe. Daar profiteerde Oranje ook van vier jaar geleden in Brazilië...

Nogmaals: om te winnen moet je een echte winnaar zijn. Misschien komt dat nog voor Hazard...
Vind ik leuk
dethklok28 +5702
vrijdag 9 november 2018 om 14:03
Ronaldo beslissend ? Welgeteld drie maanden. Als hij zou winnen boven modric zou een schande zijn. Zelfs Messi had een beter seizoen. Die was tenminste het hele jaar goed. Eindige in de eigen competitie straten voor op de Ronaldo en was in onderlinge confrontaties ook beter. On champions league hebben ze elkaar niet tegen gekomen maar Ronaldo was ook niet de beste voor Madrid in de champions league. En samen met Messi speelde Ronaldo geen rol op WK. Dus Ronaldo zou schandalig zijn. En het heeft in principe niks met prijzen te maken. Maar constantheid. Als je daaraan twijfelt dan vraag je maar eens of je Robben of Ribery zijn gouden bal mag bekijken toen zij de treble wonnen.
Vind ik leuk
Jozef +44990
vrijdag 9 november 2018 om 14:23
Als je in de cruciale fase van een competitie waarin alleen de sterkste overblijven beslissend bent, dan ben je een hele grote.
Ronaldo en Messi worden een heel jaar geleefd en presteerden maximaal. Bij het WK was de pijp leeg. Kan gebeuren, zeker als je een matig team rond je hebt en dat hadden ze beiden op het WK. Het is al een godswonder geweest dat Portugal Europees Kampioen kon worden en dit was bij de gratie van Ronaldo. Zonder hem was het niks geweest. Daarom is hij ook zo groots. Een fantastische voetballer, die beslissend is wanneer die dat moet zijn.

Over all zijn Robben en Ribery dat gewoon te weinig geweest. Ook Sneijder in 2010. Die was echt goed toen en won de CL met Inter en was daarin belangrijk, net als bij Oranje, maar om het volle recht te hebben op die gouden bal moet je een winnaar zijn en liefst over een langere periode.
Om die reden zou ik een uitverkiezing van Salah, Modric of Hazard maar vreemd vinden.

Let maar op: ze gaan het ook niet worden. Naar mijn mening terecht dus.

Sorry voor Hazard, maar die is dat nog nooit geweest als het er echt op aankwam. Met een overigens prima derde plek op een WK kun je niet claimen dat je de beste speler bent (zeker als je in een prima elftal mocht spelen...) en al helemaal niet als je met je club hooguit kampioen wordt van het land waarin je speelt. ..

Vind ik leuk
dethklok28 +5702
vrijdag 9 november 2018 om 15:47
Een voetballer die de gouden bal wil moet elke wedstrijd beslissend zijn. Portugal bij de gratie van Ronaldo kampioen? Serieus? Heb je da EK gevolgd? Dat was met Ronaldo niet dankzij Ronaldo.

In principe moet je elke wedstrijd van dat jaar bekijken. En zijn score na de wedstrijd. En dan van alle wedstrijden een gemiddelde nemen. Dan komt Ronaldo niet in de buurt van Messi of Salah.
Hazard is er dan niet bij omdat hij het seizoen sterk eindigde maar niet begon. Zelfde voor Ronaldo. Modric was een heel jaar extreem constant en combineerde dat met prijzen.
En robben of Ribery had dat jaar de gouden bal ook verdiend gehad dat jaar.
.
En niet alleen als je kampioen speelt in het land waarin je speelt... ook niet als je de prijs dan wil geven aan iemand uit dezelfde competitie die het hele jaar zwakker was EN in onderlinge duels de mindere was? Messi was niet alleen de man van het seizoen maar scoorde meer en gaf meer assists dan eender wie? Hoe staat Ronaldo er dan op de belangrijke momenten?
Mag ik er u aan herinneren dat Zidane ook stelde dat de league winnen het moeilijkste is om te doen? (Dat ze in een competitie waarin ze tegen andere Spaanse ploegen moeten spelen geen succes behalen?)

Ronaldo zou op basis van zijn seizoen geen kans mogen maken.
Modric zou hem moeten winnen dit jaar. (Constant door het hele jaar met mooie prijzen en beste speler WK.)
Wil niet zeggen dat hij dit jaar de beste voetballer was. Dat was ontegensprekelijk Messi. Was bijna elke wedstrijd man van de match en zijn ploeg verloor maar paar matchen op het hele jaar. Scoorde meer en gaf meer assists. Alleen CL lagen ze er vroeger uit en WK speelde zijn ploeg geen rol van betekenis. Maar dan nog was hij in beide teams de beste.

Nu omdat het een WK jaar is moeten we iemand hebben die ook daar top was. Daarom dat je Mbappe en griezmann ook een nominatie moet geven. Maar dan staat Modric er het beste voor. Enige verdiende gouden bal.
Vind ik leuk
Jozef +44990
vrijdag 9 november 2018 om 17:31
Mij om het even verder...
Ben enorm fan van Messi, maar op het WK was zijn team brandhout. Zonde, want hem gunde ik de winst het meest. Wat die al heeft laten zien grenst aan het onwaarschijnlijke...

Modric? Prachtige speler, maar mijn voorkeur heeft hij niet. Kroatië kwam via een geplaveide weg in de finale en ik weet bijna zeker dat ze in de andere helft van de loting waren ingedeeld, dat het nooit zover was gekomen.

PS. Ronaldo blonk inderdaad niet uit op het EK, maar ik meen me te herinneren dat enkele flitsen van hem Portugal de winst brachten. Voor mij maakte zijn klasse wel het verschil toen, want het team is hooguit subtop. Dat bleek later ook wel denk ik....

En over de kwaliteit van de Franse cocompetitie: Zidane kan zeggen wat hij wil, maar alleen PSG is Europese (sub)top blijkens de jaarlijkse Europese resultaten. De CL vind ik persoonlijk toch de doorslaggevende graadmeter om de kwaliteit van spelers te beoordelen. Wat voor maart gebeurt is allemaal leuk en aardig, maar als je in de eindstrijd belandt, dan is dat altijd op basis van kwaliteit die grondig getest is.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 november 2018 om 17:53]
Vind ik leuk
dethklok28 +5702
vrijdag 9 november 2018 om 20:30
Dus speler van het seizoen wordt voor u bepaald op 8-10 wedstrijden in Champions league... onzin vind ik dat
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws