Verbist geeft videorefs positief rapport: '4 correcte beslissingen, fout bij Club'

Verbist geeft videorefs positief rapport: '4 correcte beslissingen, fout bij Club'

08-11-2018 15:12
5

Na ieder voetbalweekend geeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist zijn visie op de tussenkomsten van de VAR. Over de beslissingen tijdens speeldagen 13 en 14 was hij in 4 van de 5 gevallen tevreden.

Verbist oordeelde dat de tussenkomsten tijdens de duels Royal Excel Mouscron - KAA Gent, Royal Antwerp FC - Racing Genk en STVV - Zulte Waregem correct waren. Bij Zulte Waregem heerste er nochtans veel woede over de afgekeurde goal van Hambi Harbaoui.

Het duel tussen Club Brugge en KV Oostende leverde wisselende beoordelingen op. Verbist vond het besluit om Club Brugge een penalty toe te kennen correct, maar de daaropvolgende ingreep van de VAR was foutief in de ogen van Verbist. 

''Na een schop op doel van Wesley keert Faes de bal net op/achter de lijn. Uit de beelden kan niet worden opgemaakt of de bal volledig over de lijn is dus hier komt de VAR niet tussen (correct). Bij het wegtrappen van de bal komt deze echter tegen de arm van een Oostende speler. De scheidsrechter laat verder spelen maar VAR komt tussen voor het handspel. Hier had hij niet moeten tussenkomen en gewoon laten verder spelen'', liet Verbist weten op de website van de Jupiler Pro League.