Trebel onthult: Ik had eigenlijk een persoonlijk akkoord met hen

Trebel onthult: "Ik had eigenlijk een persoonlijk akkoord met hen"

08-11-2018 07:00
2

RSC Anderlecht wist dankzij een serieuze inspanning van Marc Coucke sterkhouder Adrien Trebel aan boord te houden. Paars-wit bezorgde de Fransman een nieuw contract, al speelde hij bijna voor FC Porto. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Trebel gaf al aan dat er tal van buitenlandse clubs interesse toonden in hem, waaronder Hertha Berlijn en Celtic Glasgow. Het was echter Porto dat het meest concreet was voor de linkspoot. Ei zo na tekende de Fransman bij de Portugese topclub.

"Met Porto had ik zelfs een persoonlijk akkoord", geeft Trebel toe. "Ook met de andere door jou genoemde ploegen was ik vergevorderd, maar niemand wilde de vraagprijs (ongeveer 10 miljoen euro, red.) betalen. (haalt de schouders op) Ik had daar vrede mee."

Belofte van Coucke
Uiteindelijk tekende Trebel een verbeterd contract in het Astridpark. "De coach was duidelijk: van hem mocht ik niet weg. De voorzitter wilde me ook graag houden, maar hij zei me: 'Adrien, als je absoluut de stap wil zetten, dan zijn we bereid mee te werken aan de juiste voorwaarden, want er was je een transfer beloofd.' Ik vond die houding knap."