Groep G: Courtois houdt de nul, eerste CL-match voor Real wordt monsterzege

Groep G: Courtois houdt de nul, eerste CL-match voor Real wordt monsterzege

07-11-2018 23:17

Titelverdediger Real Madrid is hard op weg naar de knock-outfase van de Champions League. De Koninklijke had in groep G geen kind aan Viktoria Plzen en won met ruime cijfers in Tsjechië: 0-5. Thibaut Courtois kwam voor het eerst in actie op het kampioenenbal voor de Madrilenen.

Interim-trainer Santiago Solari beleefde zijn vuurdoop in het miljardenbal en verkoos Courtois boven Keylor Navas. De Spanjaard zag zijn ploeg met de nodige opstartproblemen kampen. Na de openingstreffer van Karim Benzema na 21 minuten was het Tsjechische verzet echter gebroken. Niet veel later stond het al 0-2: Casemiro kopte raak uit een hoekschop van Toni Kroos. Via nog eens Benzema en Gareth Bale liep Real Madrid nog voor rust uit naar een 0-4 voorsprong.

In de tweede helft liet Real Madrid de teugels vieren. Toch maakte Toni Kroos er nog 0-5 van. De Duitser profiteerde van voorbereidend werk van Vinícius Júnior. Enig smetje op de zege was een actie van Sergio Ramos, die bij een 0-0 stand een elleboogstoot uitdeelde. 

Real stevent desondanks hard op een plekje in de achtste finales af. De Madrilenen hebben nu negen punten, net zo veel als AS Roma. De Romeinen wonnen eerder op de avond van CSKA Moskou. De Russen hebben al vijf punten achterstand.