Groep H: Man United draait wedstrijd in slotfase om ondanks wereldgoal Ronaldo

Groep H: Man United draait wedstrijd in slotfase om ondanks wereldgoal Ronaldo

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 22:55wo 07-11-2018 om 22:55

Manchester United heeft zich in een heerlijke wedstrijd gerevancheerd tegen Juventus. In Italië zorgde de ploeg van José Mourinho, met Marouane Fellaini als invaller, voor een indrukwekkend slot door een 1-0 achterstand in razendsnel tempo om te buigen in een 1-2 overwinning.

Juventus zegevierde twee weken geleden op Old Trafford en hoopte dat in het Allianz Stadium opnieuw te doen. Pas na een half uur werden er grote kansen gecreërd in Italië. David de Gea redde op een hard schot van Juan Cuadrado en Sami Khedira zag zijn poging op de buitenkant van de paal belanden. United kon er weinig tegenover stellen.

Pas na rust deden de Engelsen iets terug. Een schot van Anthony Martial ging net naast, waarna Paulo Dybala namens Juventus miste. Ronaldo zorgde voor extase door op fantastische wijze voor 1-0 te zorgen. De Portugees kreeg de bal aangespeeld van Khedira en verschalkte De Gea met een schitterende volley.

Ronaldo leek zijn ploeg de volle buit te bezorgen, maar in de slotfase ging het helemaal mis voor De Oude Dame. Vijf minuten voor tijd schoot Juan Mata een vrije trap binnen, waarna Paul Pogba United in de negentigste minuut de winst bezorgde. De Fransman frommelde de bal binnen na een voorzet van Ashley Young. 

United staat na vier wedstrijden met zeven punten op de tweede plaats in Groep H, maar wordt achtervolgd door Valencia, dat vijf punten heeft. Young Boys is uitgeschakeld.

Plaats een reactie

Lord Wenger +18214
woensdag 7 november 2018 om 22:58
Eigen schuld, als je zoveel loepzuivere kansen de nek omwringt terwijl je niet op je beste tempo speelt, dan geef je de kans om absoluut schijtvoetbal te laten winnen.
[Reactie gewijzigd op woensdag 7 november 2018 om 22:58]
Vind ik leuk
Fie +493
woensdag 7 november 2018 om 22:58
Wat een arrogantie die Mourinho! Dat gebaar op het einde was niet nodig... dat is enkel uitlokken van reactie
Vind ik leuk
Wim1966 +2175
woensdag 7 november 2018 om 23:55
Naar arrogantie moet hij toch de duimen leggen voor de grote zak arrogantie in de persoon van Ronaldo.
Ik ben geen liefhebber van hem (precies door zijn gedrag) maar er is er maar 1 die deze bal zo magistraal in doel kan krijgen...
Vind ik leuk
La joya +500
donderdag 8 november 2018 om 19:42
85 mins onder liggen en winnen met 1-2, typisch Mourinho... Juve moest altyd winnen met minstens 3-0 maar Cuadrado en khedira misten open kansen...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws