Vanhaezebrouck: Als we dat blijven doen, hebben we geen plek in Europa

Vanhaezebrouck: "Als we dat blijven doen, hebben we geen plek in Europa"

07-11-2018 19:18
5

RSC Anderlecht staat donderdag voor een heuse opgave. Het moet absoluut zien te winnen van Fenerbahçe als het nog wil hopen op Europese overwintering. Dat beseft ook Hein Vanhaezebrouck.

De laatste weken kent Anderlecht een bijzonder wisselvallige vormcurve. Het lijkt ook de nul maar niet te kunnen houden. Vanhaezebrouck weet dat het beter moet. "We hebben dit seizoen al laten zien dat we ons spel kunnen spelen, maar dat moeten we ook een volledige wedstrijd doen", zegt hij op zijn persconferentie.

"We mogen zeker de pedalen niet verliezen en cadeautjes uitdelen, zoals we al zo vaak hebben gedaan dit seizoen. Het waren er gewoon teveel. Dat is waardoor we ook uitgeschakeld dreigen te worden. Als we zulke tegendoelpunten blijven slikken, hebben we ook geen plek op het Europees toneel", is hij duidelijk.

Hij geeft ook meteen een voorbeeld. "In de heenwedstrijd stond het 2-0 voor ons, Fenerbahçe leek helemaal uitgeteld. Maar we hebben ze terug in de wedstrijd laten komen, ze terug vertrouwen gegeven. Op vijf minuten tijd was het dan 2-2. Dat mag niet meer gebeuren", aldus Vanhaezebrouck.