“Ik hoorde uit goede bronnen als je met Anderlecht belde, Bayat opnam”

“Ik hoorde uit goede bronnen als je met Anderlecht belde, Bayat opnam”

07-11-2018 18:37
10

RSC Anderlecht werkte tot vorig jaar vaak samen met Mogi Bayat. In Het Laatste Nieuws vertelt Didier Frenay, een andere makelaar, een heel aparte anekdote over Bayat bij paars-wit.

"Eigenlijk werkt hij ook niet voor spelers, maar voor clubs. Een echte makelaar is een vertegenwoordiger van voetballers. Ik heb uit verschillende goeie bronnen gehoord dat Mogi Bayat soms de telefoon opnam als je naar het kantoor van Herman Van Holsbeeck in Anderlecht belde", aldus Frenay.

De makelaar snapt daar niks van. “Kan u zich dat voorstellen? Als ik baas ben van Anderlecht, neemt niemand anders mijn telefoon op, en al zeker geen makelaar. Dát is het probleem: de clubs hebben de makelaars veel te veel macht gegeven, omdat ze er rijker van hopen te worden.”

"Niemand heeft die clubs daartoe verplicht, hé? Weet u wat nog een andere reden is? Je vindt hoe langer hoe minder echte voetbalkenners in de besturen van onze clubs. Aan de onderhandelingstafel zit ik veel vaker dan vroeger tegenover mensen waarvan ik denk: 'Die weten echt niet waarover ze het hebben.' Natuurlijk geven die hun werk graag uit handen aan makelaars die wél iets van voetbal weten en spelers voor ze gaan zoeken."