Anderlecht door Turkse beslissing vier uur vroeger aan de bak

Anderlecht door Turkse beslissing vier uur vroeger aan de bak

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 18:25wo 07-11-2018 om 18:25

RSC Anderlecht speelt donderdag tegen Fenerbahçe. De match in de Europa League begint al om 16u50, iets wat we niet gewoon zijn in ons land.

Normaal had Anderlecht-Fenerbahçe moeten beginnen om 21 uur. De andere match van Groep D, die tussen Dinamo Zagreb en Spartak Trnava, begint wel op het juiste uur. Maar waarom Anderlecht dan niet? Dat heeft alles te maken met een Turkse beslissing, weet Het Nieuwsblad.

In Turkije heeft men beslist om de wintertijd af te schaffen. Daardoor is het daar twee uur later dan bij ons. De match kon daardoor niet om 23 uur plaatselijke tijd beginnen en mocht ook niet van invloed zijn op de matchen die om 16u50 beginnen. Daarom is er voor 16u50 gekozen.

Anderlecht moet in Turkije winnen als het wil overwinteren in Europa. In de eerste drie groepsmatchen pakte paars-wit amper één punt. Thuis tegen Fener werd het 2-2.

Poll

Wat verwacht je van de wedstrijd?

(206 stemmen)

Plaats een reactie

Gimini +1331
donderdag 8 november 2018 om 07:35
Hoop dat ze het halen, vrees er echter voor. In Turkije is het sowieso niet gemakkelijk spelen , dan nu zonder vechtlust , geen inspiratie , geen vertrouwen. Iedere match moet gespeeld worden uiteraard . Laten we het beste hopen.
Vind ik leuk
donderdag 8 november 2018 om 10:13
Heb er ook geen goed oog in. Hopelijk bewijzen ze het tegendeel, maar twijfel eraan.
Dus de match begint echt om 16u50? pff wat een uur zeg.
Heb een gelijkspel gezegd, maar vrees idd voor een afstraffing daar, toch succes boys!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws