Nieuw goudhaantje voor KRC Genk? Potentieel van absolute sterkhouder

Nieuw goudhaantje voor KRC Genk? "Potentieel van absolute sterkhouder"

07-11-2018 15:02
7

Onder Philippe Clement zijn heel wat spelers uitgegroeid tot absolute sterkhouders. Denk maar aan Sébastien Dewaest en Mbwana Samatta. Maar met Bryan Heynen heeft Genk ook nog een nieuw goudhaantje in de rangen.

De middenvelder krijgt steeds meer speelminuten bij Genk en blijft maar overtuigen. Ook bij Genk is men dol op de 21-jarige Heynen. "Bryan heeft het potentieel van een absolute sterkhouder", zegt technisch directeur Dimitri De Condé in Het Laatste Nieuws.

"Hij is nog altijd een jonge gast, op een middenveld waar er heel grote concurrentie heerst. Maar wij spelen veel wedstrijden, dat geeft hem ook kansen. Op termijn moet hij uitgroeien tot één van de sterkhouders van het team", klinkt het.

Ook bij de nationale beloften is hij van onschatbare waarde. Een ticketje richting het EK is dan ook zo goed als zeker voor Heynen. "Als we straks naar het EK gaan, is dat voor hem een gelegenheid om zich ook op een hoger niveau te tonen. Dat kan hij dan weer meenemen naar zijn club, om ook daar een vaste plaats als basisspeler af te dwingen", zegt bondscoach Johan Walem.