Ik begrijp niet dat Vanhaezebrouck het pas zo laat zag

"Ik begrijp niet dat Vanhaezebrouck het pas zo laat zag"

07-11-2018 14:17
10

RSC Anderlecht is er afgelopen weekend nog eens in geslaagd om te winnen. Het werd 1-2 tegen Waasland-Beveren. Echt uitgelaten waren ze bij Anderlecht niet. De Brusselaars konden namelijk alweer de nul niet houden.

Dit seizoen kon Anderlecht amper twee keer de nul houden. Tegen STVV en Royal Excel Moeskroen. Volgens club-icoon Georges Heylens grotendeels door het gebrek aan kwaliteit achterin bij Anderlecht. "De verdediging is zoals de rest van het ploeg: middelmatig", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

"Jongeren die alles te bewijzen hebben. En zelfs Sanneh, die zoveel miljoenen kostte, toonde zijn waarde nog niet. Het zijn allemaal geen échte toppers. Met zo'n defensie zou je middenveld dubbel zo hard moeten werken, maar ook dat ontbreekt", aldus Heylen.

Dat Hein Vanhaezebrouck voor een nieuw systeem heeft gekozen, vindt hij een goede zaak. "In mijn tijd speelden we altijd op die manier. Het is de beste tactiek om opnieuw stabiliteit in de ploeg te brengen. Ik begrijp niet dat Hein het pas zo laat zag. Om met drie achterin te spelen heb je drie héél goede verdedigers nodig en die zijn er niet", besluit hij.