Plots is het geloof in Club Brugge erg groot: Kunnen nog punten pakken

Plots is het geloof in Club Brugge erg groot: "Kunnen nog punten pakken"

07-11-2018 12:40
11

Club Brugge leverde dinsdag een geweldige prestatie af in de Champions League. Het won met 0-4 van AS Monaco. Volgens Eddy Snelders zit er nu in Europa nog meer in voor Blauw-Zwart.

Bij Sporza gaf de analist zijn kijk op de ruime zege van Club Brugge. "Voor Club Brugge is de ontlading groot, denk ik. Het heeft tegen een rechtstreekse concurrent een optie genomen om Europees te overwinteren. Anderzijds is het doembeeld dat ze niet kunnen winnen in de Champions League eindelijk weggeveegd."

Mag Club Brugge nu al spreken over een geslaagde Europese campagne dit seizoen? "De thuiswedstrijd tegen Dortmund had Club Brugge niet moeten verliezen en tegen Atletico Madrid werd te gemakkelijk een doelpunt geslikt. Ook thuis tegen Monaco zat er veel meer in. Dat hadden toen ook drie punten moeten zijn."

Overwinteren in Europa
"Maar in vergelijking met twee jaar geleden heeft Club Brugge voorlopig al een veel betere campagne gespeeld met goede wedstrijden en goed voetbal. Het feit dat ze bijna zeker overwinteren in Europa zal ze de volgende twee wedstrijden nog een boost geven ook. Er kunnen dus nog punten gepakt worden. Als je derde kan worden in zo'n poule, dan heb je het hoe dan ook goed gedaan"