Topmakelaar verdient fortuin bij Anderlecht: Waanzin, maar niet mijn fout

Topmakelaar verdient fortuin bij Anderlecht: "Waanzin, maar niet mijn fout"

07-11-2018 11:15
15

Landry Dimata heeft Anderlecht al heel wat plezier bezorgd. Hij staat dan ook aan kop van het topschuttersklassement. Het was echter niet makkelijk om hem te halen, want makelaar Didier Frenay kon een commissie van maar liefst 3,3 miljoen euro regelen voor zijn kantoor.

Frenay kant zich openlijk tegen de mogelijke hervormingen van Marc Coucke. "Onderhandelingen zijn onderhandelingen, je probeert het onderste uit de kan te halen. Ik ben nog nooit naar een onderhandeling getrokken met een wapen op zak, hoor. Ik verplicht niemand. Elk contract werd altijd in overeenstemming met spelers en clubs getekend. En ik geef toe: ik verdien graag goed mijn boterham", aldus Frenay in Het Laatste Nieuws.

Frenay weet niet wat daar mis mee is. "Is dat zo verwerpelijk? Die prijzen bepaal ik niet, dat is de markt en die is helemaal doorgeslagen. Zelf vind ik die prijzen ook soms pure waanzin, maar ik speel het spel mee en ik volg de regels die er zijn. Dat er niet voldoende regels zijn, is niet mijn fout."

De verlaging van de commissie naar zeven procent is volgens Frenay onzin. "Ik ben niet tegen dat voorstel omdat ik dan te weinig zou verdienen, maar omdat er in bijna heel Europa meer betaald wordt. In Duitsland is er een vork vastgelegd: tussen acht en twaalf procent. Dat is al jaren zo, dat functioneert perfect, er zijn geen klachten."

Lees ook: 'Anderlecht koopt Dimata voor vijf miljoen euro'