Onthuld: 'Mbappé had bizarre eisen tijdens onderhandeling met PSG'

Onthuld: 'Mbappé had bizarre eisen tijdens onderhandeling met PSG'

07-11-2018 10:56
9

Kylian Mbappé is een van de grootste talenten ter wereld. De Fransman blijkt zelf ook op de hoogte van zijn status als toekomstig superster Bij zijn overgang naar Paris Saint-Germain eiste Mbappé 55 miljoen euro netto in vijf jaar, een x aantal privévluchten en de garantie dat hij de best betaalde speler zou worden bij het winnen van de Ballon D'Or.

Dat onthult Der Spiegel op basis van documenten van klokkenluidersplatform Football Leaks. Volgens het medium wilde Mbappé eigenlijk naar Real Madrid, maar zijn vader Wilfrid maakte zich zorgen over de grote concurrentie daar. Daardoor werd het uiteindelijk Paris Saint-Germain, maar daar stelde Mbappé flinke eisen.

De Parijzenaars waren al akkoord gegaan om 180 miljoen euro neer te tellen. 'Midden augustus 2017 ontmoetten Kylian en Wilfrid Mbappé PSG-directeur Antero Henrique. Ze eisten 55 miljoen euro: vijf miljoen tekenbonus en een salaris van vijftig miljoen euro over een vijfjarig contract. Netto. PSG ging akkoord, waarmee Mbappé een van de best betaalde voetballers werd', aldus Der Spiegel.

Maar volgens Football Leaks waren er meer eisen. 'Als Mbappé de Ballon d'Or zou winnen, wilde hij automatisch de best betaalde speler worden van PSG, wat zou betekenen dat hij meer zou verdienen dan Neymar. Paris Saint-Germain weigerde. Mbappé eiste ook dat hij vijftig uur per jaar gebruik kon maken van een privévliegtuig. Ook dat werd niet opgenomen in het contract, maar hij ontvangt wel een toelage van 30.000 euro per maand om zijn personeel te kunnen betalen.'