Vanhaezebrouck en Preud'homme hebben zelfde probleem: Ontluisterend

Vanhaezebrouck en Preud'homme hebben zelfde probleem: "Ontluisterend"

07-11-2018 10:30
9

Zowel Anderlecht als Standard blijven dit seizoen voorlopig onder de verwachtingen. Dat ziet ook Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine. Hij ziet twee coaches die in de steek worden gelaten door de spelersgroep.

"Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud’homme bouwden door de jaren heen een status van onsterfelijkheid op", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Twee trainers die haast nooit worden bekritiseerd. Maar mirakels kunnen zij niet verrichten. Zeker niet als er in hun ploeg naast een gebrek aan kwaliteit ook en vooral een manco aan mentaliteit schuilt."

"Zowel Vanhaezebrouck als Preud’homme klaagden de voorbije weken over voetballers wier instelling te wensen overlaat. Kennelijk, stelde Preud’homme geërgerd vast, kunnen zij het niet opbrengen om iedere vier dagen te presteren. Ook niet bij Standard, het symbool van inzet en engagement. En niet bij Anderlecht waar de fierheid om de trui van deze aristocratische club te dragen niet meer is dan een vergeelde herinnering."

Sys vraagt zich af hoe profs het zo kunnen laten hangen. "Ontluisterend is het om dat telkens weer te constateren. Doodmoe moeten Vanhaezebrouck en Preud’homme ervan worden om telkens weer op dezelfde nagel te kloppen. Ze zijn niet bij machte om het tij te keren. Hun woorden waaien weg in de wind. Want ze werken met rijkelijk betaalde voetballers zonder beroepsliefde. Passanten zonder clubliefde.