Trebel bevestigt: Voorstellen vanuit Engeland, Frankrijk en Spanje

Trebel bevestigt: "Voorstellen vanuit Engeland, Frankrijk en Spanje"

07-11-2018 10:15
4

Adrien Trebel bleef na een tumultueuze zomer toch nog bij Anderlecht. Interesse was er voldoende, maar Trebel liet zich niet gek maken door die aanbiedingen. 

Trebel wilde niet ten elke prijs een transfer maken. "De voorstellen bleven maar binnenstromen. Vanuit Engeland, Duitsland en Spanje. En had ik echt veel geld willen verdienen, dan speelde ik nu in een of andere Golfstaat. Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging. Op voorwaarde dat ik bij een club zou terechtkomen die minstens op hetzelfde niveau staat als Anderlecht. Maar ik kreeg enkel aanbiedingen van middenmoters en clubs die zich in de onderste regionen van het klassement ophouden", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Trebel koos daarvoor toch voor een contractverlenging. "Anderlecht bood mij een nieuw project aan in een vertrouwde omgeving. De coach en het bestuur geloven in mij en ik heb een goede feeling met mijn ploegmaats. Waarom zou ik dan absoluut moeten vertrekken? Aan Olivier Deschacht heb ik ooit gevraagd waarom hij nooit is vertrokken. Hij zei: 'Ik heb opportuniteiten gehad om Anderlecht te verlaten, maar ik kon mij sportief niet verbeteren. Dan kun je evengoed blijven.' Ik geef hem geen ongelijk."

Natuurlijk werd de Fransman ook financieel beter van zijn nieuwe contract. De speculaties over zijn loon rijzen de pan uit. "Ze schrijven wat ze willen. Ik trek mij daar niets van aan. Ik spreek enkel over het sportieve – de rest laat ik aan anderen over."