Coucke, Verhaeghe en co voelden de bui hangen: Enkele weken voor het schandaal

Coucke, Verhaeghe en co voelden de bui hangen: "Enkele weken voor het schandaal"

07-11-2018 08:45
10

Het voetbalschandaal in ons land heeft heel wat commotie veroorzaakt. De spilfiguren Mogi Bayat en Dejan Veljkovic hadden te veel macht, aldus Bruno Venanzi. De Standard-voorzitter voelde de bui al hangen.

Zo vroegen verschillende clubvoorzitters uit de Jupiler Pro League zich af of de transfers wel vlekkeloos verliepen. "Enkele weken voor het schandaal zaten we met de clubs van de G5 al eens samen", geeft Venanzi toe in Het Laatste Nieuws.

"We wilden bijvoorbeeld hervormen hoe we spelers transfereren. Zowel Coucke, Verhaeghe als ik vroegen ons af: ‘Als je interesse hebt in een speler, waarom bel je mij dan niet persoonlijk?’ Van dat principe moeten we misschien uitgaan in de toekomst", gaat Venanzi verder.

Makelaars aan banden leggen
De Standardman hoopt dat dit de wegen opent naar een nieuw en transparanter systeem. "Wat er nu aan het licht gekomen is, kan dat proces versnellen. Wat er zoal kan veranderen? Een maximumbarema voor makelaars, hun macht beperken, transacties notarieel vastleggen... Er wordt over veel nagedacht."