Franse media zien twee uitblinkers bij Club: Hij was doorslaggevend

Franse media zien twee uitblinkers bij Club: "Hij was doorslaggevend"

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 07:30wo 07-11-2018 om 07:30

Club Brugge beleefde in Monaco een avond om niet snel te vergeten. Blauw-Zwart won met ruime 0-4 cijfers tegen het team van Thierry Henry. De Franse media waren onder indruk van twee Bruggelingen.

Zo gooide Hans Vanaken hoge ogen met twee doelpunten en een assist. "Vanaken deed Monaco buigen in vijf minuten tijd. Hij is niet voor niets rechtstreeks betrokken bij drie (2 goals, 1 assist) van de zes Brugse goals in deze campagne", staat te lezen in L"Equipe.

Le Figaro noemde Vanaken 'de beul' van Monaco. "Hij had geen moeite om de koortsachtigheid van Monaco af te straffen. De 26-jarige Belg scoorde tweemaal in slechts vijf minuten tijd. Hij opende de score in afwezigheid van de verdediging. Nadien verdubbelde hij de voorsprong door ijzig kalm te blijven vanop de stip", klinkt het.

Sterke doelman
Daarnaast zagen de Fransen nog een opvallende uitblinker bij Blauw-Zwart, namelijk Ethan Horvath. "Dat zijn team met zo'n grote score kon winnen, ligt voor een groot deel aan hem. De Amerikaanse doelman was doorslaggevend met zijn saves, die zich afspeelden op de sleutelmomenten van de wedstrijd", aldus France Football.

Ook Sports 24 was diezelfde mening toegedaan. "Terwijl Brugge makkelijk de zege opeiste, was het Horvath die schitterde in zijn kooi. De Amerikaan pakte uit met een geweldige redding om Diop het scoren te beletten in het begin van de wedstrijd. Daarna bleef hij heel de wedstrijd waakzaam."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws