Europese overwintering voor Club Brugge nabij, CL in de lente kan nog

Europese overwintering voor Club Brugge nabij, CL in de lente kan nog

28-11-2018 18:17 Laatste update: 18:17
10

Europees deed Club Brugge dinsdag een geweldige zaak. Het won met 0-4 van AS Monaco. Door de zege ruikt Blauw-Zwart de Europese lente, maar wat wordt het voor de Belgische landskampioen? Champions League, Europa League of het grote niets? VoetbalPrimeur.be zet de mogelijke scenario's op een rij.

Niet alleen Club Brugge won dinsdag in groep A. Ook Atlético Madrid pakte de drie punten. Thuis won het met 2-0 van Dortmund.

De huidige stand
1. Borussia Dortmund - 9 (doelsaldo +6)
2. Atlético Madrid - 9 (doelsaldo +1)
3. Club Brugge - 4 (doelsaldo +1)
4. AS Monaco - 1 (doelsaldo -8)

Champions League
Overwinteren in de Champions League is mathematisch nog mogelijk voor Club Brugge, maar moeilijk wordt het wel. Club Brugge moet zijn resterende twee matchen in de groepsfase winnen. Op speeldag vijf trekt Club Brugge naar Dortmund. Op de slotspeeldag ontvangt Blauw-Zwart Atlético Madrid.

Wint Club Brugge twee keer en verslaat Monaco Atletico in Spanje en thuis Dortmund? Dan is Club Brugge groepswinnaar.

Twee keer winnen voor Blauw-Zwart kan helaas voor Blauw-Zwart nog onvoldoende zijn om te overwinteren in het kampioenenbal. Het is immers afhankelijk van de resultaten van Atlético en Dortmund. Winnen beide clubs van AS Monaco? Dan kan Club Brugge na Nieuwjaar geen Champions League meer spelen.

Wat als Atlético en/of Dortmund gelijkspelen tegen Monaco en Brugge twee keer keer wint? Dan eindigen de drie clubs met tien punten. Dan wordt naar het onderlinge resultaat gekeken. Brugge moet tegen Dortmund een 0-1 nederlaag goedmaken. Tegen Atlético moet Blauw-Zwart een 3-1 nederlaag uitwissen. Bij 'gelijke resultaten' kijkt men naar het doelpuntensaldo.

Europa League
Overwinteren in de Champions League wordt dus nog een heuse opdracht, maar de Europa League is binnen handbereik. In de laatste twee groepsduels moet AS Monaco vier punten meer pakken dan Club Brugge. Slaagt de ploeg uit het Prinsdom daar niet in? Dan eindigt Club Brugge derde in groep A.