Groep D: FC Porto en Schalke bijna door naar volgende ronde

06-11-2018 23:09

FC Porto en Schalke 04 zijn bijna zeker van de volgende ronde van de Champions League. Porto won thuis met 4-1 van Lokomotiv Moskou, dat uitgeschakeld is, en Schalke versloeg Galatasaray.

FC Porto - Lokomotiv Moskou 4-1
Porto staat door de winst op de Russen met tien punten bovenaan in Groep D en lijkt zo goed als zeker van de volgende ronde. De Portugezen namen in Porto razendsnel de leiding via Hector Herrera, die al na twee minuten trefzeker was op aangeven van Moussa Marega. Vlak voor rust was het opnieuw raak. Deze keer was Marega trefzeker na een voorzet van Herrera.

Jefferson Farfán kon de spanning na 59 minuten spelen terugbrengen, maar verdubbelde de marge even later weer. Otavio zorgde in de blessuretijd voor de allesbeslissende 4-1.

Schalke - Galatasaray 2-0
Schalke heeft door de winst op Galatasaray een megastap gezet richting de volgende ronde door thuis met 2-0 te winnen van de Turken. Schalke stond voor de wedstrijd slechts een puntje voor. Guido Burgstaller zette de Duitsers al na vier minuten op het goede spoor. Galatasaray kon wat speldenprikjes uitdelen, maar de trekker niet overhalen.

In de tweede helft besliste Mark Uth de wedstrijd op aangeven van Burgstaller. Galatasaray heeft nog een kans, maar moet dan alles winnen en hopen dat Schalke het in de laatste twee duels weggeeft.