Groep A: Slecht nieuws voor Club Brugge, Witsel en co verliezen

Groep A: Slecht nieuws voor Club Brugge, Witsel en co verliezen

06-11-2018 23:06
1

Atlético Madrid heeft zich in groep A van de Champions League gerevancheerd voor de 4-0 nederlaag van twee weken geleden tegen Borussia Dortmund. De ploeg van coach Diego Simeone won in het eigen Wanda Metropolitano met 2-0. Axel Witsel speelde de volledige match. 

Atlético miste in het tweede duel met de Duitsers bepalende spelers als Diego Godín, Koke én Diego Costa door blessures, maar leek daar geen last van te hebben. Na een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Op aangeven van Filipe Luís schoot Saúl Níguez de bal achter Borussia Dortmund-doelman Roman Bürki. Dat het een treffer werd had Atlético echter vooral te danken aan Manuel Akanji, die de bal helemaal verkeerd raakte.

Via Filipe Luís én Antoine Griezmann was Atlético al voor rust dicht bij de 2-0, maar Bürki voorkwam verder leed voor Dortmund. De bezoekers probeerden het tij in de tweede helft te keren via invaller Raphaël Guerreiro. Op aangeven van Alcácer kopte de Portugees rakelings naast. Die Borussen jaagden op de gelijkmaker, maar aan de andere kant sloeg Griezmann toe. De Fransman ontsnapte aan de aandacht van de Dortmund-defensie en werkte de bal subtiel langs Bürki: 2-0.

Voor Dortmund betekent het de eerste nederlaag in zeven maanden tijd. De Duitsers behouden wel de koppositie in de poule, maar zien Atlético eveneens op negen punten komen. In dezelfde groep won Club Brugge eerder op de avond met 4-0 bij AS Monaco. Blauw-Zwart heeft vier punten. AS Monaco staat laatste met amper één punt na vier matchen.