Groep B: PSV stunt net niet in Londen en is uitgeschakeld in Champions League

06-11-2018 22:58

PSV is in de allerlaatste minuut tegen een nederlaag aangelopen tegen Tottenham Hotspur en is uitgeschakeld in de Champions League. De Eindhovenaren leken knap een punt over te houden, maar door twee goals van Harry Kane houdt de ploeg niets over: 2-1.

PSV verraste alles en iedereen en kwam al na 61 seconden op voorsprong op Wembley. Uit een corner van Hirving Lozano kopte Luuk de Jong hard raak. Toby Alderweireld en zijn maats waren heel even van slag, maar nam het initiatief razendsnel over. Wat volgde was een Londense storm. PSV zette geen fatsoenlijke aanval meer op, kon de bal niet meer in de ploeg houden en kon alleen maar tegenhouden.

Gelukkig voor PSV keepte Jeroen Zoet een wereldwedstrijd. De doelman liet in eerdere Champions League-wedstrijden niet zijn beste kant zien, maar hield zijn ploeg in Engeland meerdere keren op de been met geweldige reddingen. Tottenham liet via Christian Eriksen, Heung-Min Son, Dele Alli en Lucas grote kansen op de gelijkmaker liggen. De goal van De Jong was het enige Eindhovense wapenfeit van de eerste helft.

In de tweede helft was het vooral overleven van PSV, dat grote moeite had om Tottenham op afstand te houden. Toch liet de ploeg van Mark van Bommel twee reuzenkansen op de 0-2 liggen. Eerst miste Steven Bergwijn, waarna Gastón Pereiro uit een corner op de Tottenham-goalie kopte. Spurs zette alles op alles om een nieuwe domper te voorkomen en liet PSV wankelen.

PSV was dicht bij een stunt in Eindhoven, maar na een nieuwe save van Zoet kwam Tottenham alsnog langszij. Harry Kane stuitte eerst op Zoet, maar schoot een minuut later alsnog raak: 1-1. Het veranderde niets aan het spelbeeld. Een remise was duidelijk niet genoeg voor Tottenham, dat maar door bleef drukken op jacht naar de overwinning.

PSV bleef onder druk staan, maar kreeg via de ingevallen Donyell Malen dé kans om zijn ploeg vlak voor tijd te bevrijden. De aanvaller kon alleen door op Gazzaniga, die knap redde. Van Bommel schakelde kort daarvoor over naar 5-3-2 en bracht Trent Sainsbury voor de moegestreden De Jong. Ook Bergwijn ging naar de kant en werd vervangen door Eríck Gutíerrez.

PSV leek knap een punt te verdienen in Engeland, maar in de laatste minuut ging alles mis. Kane zag een kopbal via Sainsbury tergend langzaam achter Zoet belanden: 2-1. De PSV-fans staken de ploeg een hart onder de riem, maar een gelijkmaker kwam er niet meer. De Eindhovenaren blijven na vier duels op een puntje staan en moeten de laatste twee wedstrijden winnen en hopen dat Tottenham punten verspeelt.