Historische avond in Monaco, Club Brugge mag dromen van overwintering

Historische avond in Monaco, Club Brugge mag dromen van overwintering

Gepubliceerd: dinsdag 6 november 2018 om 20:48di 06-11-2018 om 20:48

In de Champions League beleefde Club Brugge een droomavond. Op het veld van AS Monaco won het met 0-4. Door de zege lijkt de Europese lente halen plots heel reëel.

Dat AS Monaco ziek is, is al een tijdje duidelijk. Enkele weken geleden werd Leonardo Jardim al bedankt voor bewezen diensten en werd Thierry Henry in huis gehaald. Helaas voor de ploeg uit het Prinsdom is de voormalige chouchou geen wonderdokter.

De mannen van Henry werden dinsdag overlopen door Club Brugge waar Ethan Horvath terug tussen de palen stond en ook Ruud Vormer weer mocht beginnen. Youri Tielemans en Nacer Chadli, die bij AS Monaco mochten beginnen, zagen in de eerste helft sterretjes. Uitblinker Hans Vanaken opende al na 12 minuten de score.

5 minuten later was Vanaken weer aan het feest. Hij zette een strafschop om. Voor de rust was de match al gespeeld. Wesley zorgde voor de 0-3. 

In de tweede helft kwam er geen Werder Bremen-Anderlecht-scenario. Blauw-Zwart speelde de match volwassen uit. Henry gunde nog enkele jonkies een kans. Bij Club Brugge was er nog een kleine domper op de feestvreugde. Thibault Vlietinck moest geblesseerd naar de kant. In de absolute slotfase maakte Vormer de Brugse avond nog wat mooier en zette de 0-4 eindstand op het bord.

In zijn groep telt Club Brugge nu vier punten en staat derde. Monaco staat laatste met één punt. Als de Fransen in hun laatste twee matchen maximaal drie op zes pakken, speelt Club Brugge na Nieuwjaar nog Europees voetbal. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws