Ibrahimovic stelde onmogelijke eisen bij PSG: 'Zo hoopte ik er onderuit te komen'

Ibrahimovic stelde onmogelijke eisen bij PSG: 'Zo hoopte ik er onderuit te komen'

Gepubliceerd: dinsdag 6 november 2018 om 18:48di 06-11-2018 om 18:48

Zlatan Ibrahimovic verhuisde in 2012 van AC Milan naar Paris Saint-Germain. De Zweed voelde destijds echter weinig voor een overgang naar Frankrijk en deed er alles aan om een transfer te voorkomen. Zonder resultaat.

Dat vertelt Ibrahimovic in zijn nieuwe boek I Am Football. Ibrahimovic claimt dat hij een overgang helemaal niet zag zitten en daarom besloot allerlei onredelijke eisen te stellen die in zijn contract moesten worden opgenomen. "Na twintig minuten belde Mino (Raiola red.) mij terug en hij zei: je krijgt alles", zo citeert Aftonbladet.

Adriano Galliani, algemeen directeur van AC Milan, had Ibrahimovic voor het EK van 2012 nog beloofd dat hij niet verkocht zou worden. "Toen Milan mij toch had verkocht, zei ik tegen Mino dat we het PSG moeilijk zouden maken. Ik wilde hetzelfde salaris als in Milaan en ik wilde dat ze zouden zeggen: je gaat veel te ver, het is genoeg. Op die manier hoopte ik eronderuit te komen."

Ibrahimovic stelde allerlei eisen en vertelde zijn vrouw dat PSG nooit akkoord zou gaan, maar dat gebeurde dus wel. "Toen was er geen weg meer terug. Ik zei: oké, bereid alles maar voor, want ik ben een man van mijn woord. Als ik iets zeg, sta ik er ook voor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws