Update: schorsing bevestigd: Dury kan geen beroep doen op twee aanvallers

Update: schorsing bevestigd: Dury kan geen beroep doen op twee aanvallers

09-11-2018 18:12
2

Zulte Waregem kan de komende twee wedstrijden niet rekenen op Mamadou Sylla. De Senegalese aanvaller werd door de Geschillencommissie geschorst voor twee wedstrijden, plus één wedstrijd met uitstel.

Het bondsparket vroeg oorspronkelijke een schorsing van drie matchen voor Sylla, maar de Geschillencommissie was dinsdag iets milder voor de spits. De Senegalees ging tijdens de match tegen Standard stevig door op Collins Fai, nadat hij enkele minuten eerder de beslissende 3-1 maakte.

Sylla zal uiteindelijk twee wedstrijden in de tribune moeten plaatsnemen. Zijn boete van 3.000 euro werd omgezet in een boete van 2.500 euro. Franky Dury en Zulte Waregem zullen hun aanvaller moeten missen voor de matchen tegen Sint-Truiden (uit) en Sporting Lokeren (thuis).

Update 9/11, 18.12 uur: De schorsing van Sylla werd bevestigd. De Senegalese aanvaller wordt voor twee wedstrijden geschorst en krijgt een boete van 2.500 euro. Daardoor moet Franky Dury volgend weekend stevig puzzelen, want hij kan ook niet rekenen op Hamdi Harbaoui.