Deze drie maatregelen wil Coucke nemen om het makelaarsprobleem op te lossen

Deze drie maatregelen wil Coucke nemen om het makelaarsprobleem op te lossen

06-11-2018 18:16
2

Marc Coucke en Pierre François, de voorzitter en de CEO van de Pro League, gaven dinsdag meer uitleg aan het parlement over het probleem rond de makelaars in het Belgische voetbal. Anderlecht-voorzitter wil drie maatregelen invoeren.

"We hebben een driestappenplan voor de makelaarsproblematiek: 1) een charter ondertekenen met onze 24 profclubs met richtlijnen waar we ons allemaal aan zullen houden. 2) dat charter in de licentievoorwaarden gieten. 3) dat allemaal in een wetgevend kader gieten, met hulp van de politiek", vertelde Coucke volgens Het Laatste Nieuws.

François vertelde dan weer hoe clubs gestraft kunnen worden. "De clubs zouden een charter moeten ondertekenen. Daarin zouden regels staan die betrekking hebben tot makelaars. Als ze die niet volgen, kan dat schrapping van de licentie tot gevolg hebben, of het intrekken van tv-gelden. Dat zou in de licentievoorwaarden gegoten worden. We hopen daar op de algemene vergadering van de Pro League op 17 december een akkoord over te bereiken. Andere Europese landen kijken naar ons. Wij willen een pioniersrol spelen. Want het is een internationaal probleem", aldus François.

Lees ook: Coucke wil wetsvoorstel van tafel: ''Dan maak je een financieel kerkhof''