'Bommetje onder Manchester City: andere topclubs eisen actie van UEFA'

'Bommetje onder Manchester City: andere topclubs eisen actie van UEFA'

06-11-2018 17:25
2

Engeland is in de ban van nieuwe onthulling van Football Leaks. De financiële rapporten van Manchester City zouden 'een web van leugens' zijn, waardoor de club een onderzoek van de UEFA omtrent Financial Fair Play wist te ontwijken.

Het Duitse magazine Der Spiegel pakt dinsdag uit met het nieuws dat 'belangrijke mensen' binnen Manchester City hebben voorgesteld de FFP-regels te ontwijken. Sponsoren uit het land van clubeigenaar Sheikh Mansour (Verenigde Arabische Emiraten) zouden extra geld naar het Etihad Stadium hebben gestuurd om de financiële tekortkomingen te compenseren.

Ook heeft financieel directeur Jorge Chumillas in een interne e-mail gevraagd om de datum op een betaling door sponsoren uit Abu Dhabi aan te passen. Bestuurslid Simon Pearce antwoordde vervolgens: "Natuurlijk, we kunnen doen wat we willen."

Door Financial Fair Play mogen clubs over een periode van drie jaar niet meer dan vijf miljoen euro verlies draaien. Die regels zouden door City in het geniep met voeten zijn getreden. De Engelse grootmacht laat in een reactie weten dat het om een 'gerichte aanval' gaat om 'de club te beschadigen'. Volgens Engelse media eisen andere grote Premier League-clubs een onderzoek van de UEFA.