Clubs moeten in eigen boezem kijken: Clubleiders bij eerste verantwoordelijken

Clubs moeten in eigen boezem kijken: "Clubleiders bij eerste verantwoordelijken"

Gepubliceerd: dinsdag 6 november 2018 om 17:13di 06-11-2018 om 17:13

Bruno Venanzi heeft geen spijt van zijn samenwerking met geviseerde makelaars als Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Volgens de voorzitter van Standard Luik was er gewoon geen andere keuze.

"Die managers hebben ons goeie spelers bezorgd. Natuurlijk betreur ik wat er gebeurt in het Belgische voetbal op het vlak van makelaars en de scheidsrechters. Ik hoop dat het onderzoek zeer snel vordert, zodat eventuele onschuldigen vrijuit kunnen gaan en de schuldigen gestraft. En zodat de impact op de competitie ook zo snel mogelijk duidelijk zal zijn. Dat is mijn grote wens", vertelde Venanzi aan Sporza.

De clubs moeten volgens Venanzi in eigen boezen kijken. "Als je kijkt naar de macht die sommige makelaars verworven hebben, dan zijn de venanzi. Wij hebben hen die macht gegeven, door hen percentages op transfers te laten nemen en de deur wijd open te laten staan. We moeten eerst en vooral zelf in de spiegel kijken en beslissingen nemen die de clubs sterker maken."

De Pro League probeert momenteel de zaak aan te pakken. "Voor het schandaal ging het in de Pro League al over het reguleren van het transfersysteem. Met onder meer Coucke en Verhaeghe werd gediscussieerd. We hebben toen ook gezegd: als een speler uit mijn club je interesseert, bel dan naar mij. Dat is veel eenvoudiger. Vroeger ging dat via makelaars. Door het onderzoek kan dat proces alleen maar versneld worden", besloot Venanzi.

Lees ook: Voorzitter Standard geeft toe: “Bayat wilde contract Preud'homme gratis nakijken”

Plaats een reactie

camargue +6555
dinsdag 6 november 2018 om 17:45
>> We hebben toen ook gezegd: als een speler uit mijn club je interesseert, bel dan naar mij. Dat is veel eenvoudiger
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws