Racing Genk mikt op doelgroep: Hoe krijgen we hen naar Luminus Arena?

Racing Genk mikt op doelgroep: "Hoe krijgen we hen naar Luminus Arena?"

06-11-2018 12:30
27

Racing Genk speelt donderdag in eigen huis tegen het Turkse Besiktas. Het is voor veel Turkse Belgen een goede reden om naar de Luminus Arena af te zakken. CEO Erik Gerits hoopt dan ook dat ze nog eens zullen terugkomen.

Racing Genk wil zijn fanschare zo snel mogelijk uitbreiden. "In Limburg met zijn 900.000 inwoners is nog veel potentieel. Ik denk bijvoorbeeld aan de Limburgers van allochtone afkomst, die hier zijn opgegroeid, in voetbal geïnteresseerd zijn, maar wel met een truitje van een buitenlandse topploeg uit het land van hun origine lopen. Dé vraag is: hoe krijgen we die bij ons?", aldus Gerits in Sport/Voetbalmagazine.

Genk laat voor de wedstrijd van donderdag ook toe dat Turken die in België wonen in het bezoekersvak zitten. Verder zal de interland Italië - Verenigde Staten op 20 november in Genk worden gespeeld, want Genk heeft ook een grote Italiaanse minderheid. "Dit zijn voor ons twee opportuniteiten om potentiële supporters uit die doelgroep kennis te laten maken met Genk", vertelt Gerits nog.