Degryse legt de lat heel hoog: Als Club Brugge nu niet wint...

Degryse legt de lat heel hoog: "Als Club Brugge nu niet wint..."

Gepubliceerd: dinsdag 6 november 2018 om 12:15di 06-11-2018 om 12:15

Dinsdagavond is het D-Day voor Club Brugge. Op het veld van AS Monaco mag het absoluut niet verliezen. De match komt volgens Marc Degryse op een goed moment, want Monaco bakt er dit seizoen niets van.

Meer nog: de troepen van Thierry Henry staan zelfs op een degradatieplaats. "Dit is een absolute must-win-match voor Club! Ze spelen tegen een ploeg in crisis die onderaan de Franse Ligue 1 staat. Hun budget is veel groter, maar deze ploeg is dat budget niet waard. Als je nu niet wint, vraagt iedereen zich af wanneer je dat in de Champions League wél zal doen", vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Als Club wint, dan wenkt de overwintering. "Deze groep kan Europees voetbal na Nieuwjaar goed gebruiken en het is ook een manier om je imago in Europa op te krikken. Dit is een unieke kans en Club moet daarvan profiteren. Ze moeten zichzelf belonen: iets wat ze tegen Dortmund en in de heenmatch tegen Monaco niet gedaan hebben. Een honderd procent kans als die van Openda tegen Monaco, die mag je niet laten liggen."

Bovendien moet Club de competitie verdedigen. "Je bent als deelnemer aan het kampioenenbal ook het uithangbord van het Belgische voetbal. De ambassadeur van onze competitie. Je kan niet blijven zeggen dat je niet kunt winnen in de Champions League. Ze moeten niet enkel voor zichzelf winnen om hun blazoen op te poetsen, maar ook voor ons voetbal."

Poll

Wat doet Club Brugge op Monaco?

(413 stemmen)

Plaats een reactie

dinsdag 6 november 2018 om 12:18
Als je de kansen die je krijgt niet afmaakt kun je nooit winnen
Vind ik leuk
dinsdag 6 november 2018 om 12:27
Die gaat er nog een beetje extra druk op leggen, had beter zichzelf wat druk op gelegd destijds ipv bij Sheffield te gaan sjotten of bankzitten.
Vind ik leuk
Daydreamer +6864
dinsdag 6 november 2018 om 13:54
Club moet toch ook gewoon winnen tegen dit Monaco, de uitspraken van Degryse zijn niet nodig om de druk te verhogen... Ik hoop dat Brugge om kan met de druk en ons land een Europees succesje bezorgt!
Vind ik leuk
JODES +665
dinsdag 6 november 2018 om 12:48
Amaai, dat trekt hier! Zo'n hemelbrede open deur intrappen!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws