Deschacht blikt terug op kippenvelmoment: Ik vind dat ik goed gereageerd heb

Deschacht blikt terug op kippenvelmoment: "Ik vind dat ik goed gereageerd heb"

06-11-2018 10:00
1

Olivier Deschacht beloofde een droomterugkeer naar RSC Anderlecht. Met Sporting Lokeren behaalde hij een punt, bovendien was de 37-jarige verdediger goed voor een doelpunt. Vieren deed hij echter niet.

Wesley Sonck vroeg zich af waarom hij dat niet deed. "Dat was toch raar geweest?", aldus Deschacht bij HLN-Vista. "Ik zag de supporters die me altijd gesteund hadden en dacht: ik moet hier toch geen salto doen à la Wesley Sonck?", lacht hij.

Het Anderlecht-publiek ging massaal op de banken staan toen Deschacht de bal binnenknikte, toch bleef de ervaren rot de rust zelve. "Misschien kijk ik gewoon te veel naar televisie en zie ik dat die andere gasten niet juichen tegen hun ex-ploeg. Maar ik vind nog steeds dat ik goed gereageerd heb."

De toekomst
Deschacht sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen nog als speler terugkeert naar het Astridpark. "We zien wel wat de toekomst brengt. Momenteel voetbal ik nog te graag. (lacht) Annelien gaat misschien zot worden. Onze huwelijksreis komt er namelijk pas na mijn carrière", besluit hij.