‘Steunbetuigingen Bayat waren afgesproken, clubs laten begaan’

‘Steunbetuigingen Bayat waren afgesproken, clubs laten begaan’

06-11-2018 07:44
2

Adrien Trebel vierde zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren met een handboeigebaar. De middenvelder uitte zo zijn steun voor makelaar Mogi Bayat, die momenteel in de cel zit.

Ook De Belder (Cercle Brugge), Dewaest (Genk), Tainmont (Mechelen) én Pierrot en Amallah (Moeskroen) deden hetzelfde gebaar. Het Nieuwsblad meldt dat alles was afgesproken via een whatsappgroep waar zowat alle spelers van Bayat in zitten. De clubs laten ook voorlopig begaan.

‘De voorbije weken probeerden verschillende makelaars spelers af te snoepen van Mogi Bayat terwijl hij in de cel zit. Veel voetballers zijn echter hondstrouw aan Bayat omdat hij ze topcontracten en mooie transfers bezorgde. Dat leidde tot het idee van de steunbetuiging’, zo meldt HNB.

‘De spelers weten dat Bayat in de gevangenis van Leuven toegang heeft tot een televisie en dat hij hun gebaar voor hem en zijn familie wel zou zien. Andere ­Mogi-spelers, zoals David Pollet en ­Danijel Milicevic van Eupen, overwegen om het gebaar ook eens te maken.’ Eerder liet de Pro League zich al uit over de steunbetuigingen.