Leko krijgt lof na 'pittige' keuze tegen Genk: Dat is wel straf

Leko krijgt lof na 'pittige' keuze tegen Genk: "Dat is wel straf"

05-11-2018 22:00
2

In zijn korte periode als trainer van Club Brugge heeft Ivan Leko al enkele harde keuzes gemaakt. In zijn eerste maanden plaatste hij onder andere Hans Vanaken en Anthony Limbombe op de bank. Nu is dat Ruud Vormer.

In het 1-1 gelijkspe tegen KRC Genk begon Vormer op de bank. Al de tweede keer op rij voor de kapitein. Een bijzonder pittige beslissing, maar daar krijgt hij toch heel wat lof voor. Onder andere Aimé Anthuenis is onder de indruk.

"Heel opvallend is wel dat Leko zijn aanvoerder al enkele matchen op de bank laat starten. Dat getuigt van lef. Vormer zal misschien wel starten in de Champions League in Monaco, maar dat je je Gouden Schoen in een topper aan de kant laat, is wel straf", zegt hij aan De Zondag.

Uiteindelijk werd het tussen Genk en Club een 1-1 gelijkspel. Een billijk gelijkspel oordeelt Anthuenis. "Genk en Club Brugge toonden waarom ze terecht op één en twee staan. Het was een logisch gelijkspel tussen de twee beste ploegen van het land, die elkaar waard zijn", besluit hij.