Opvallend: reuzen van Antwerp moeten nog twee clubs laten voorgaan

Opvallend: reuzen van Antwerp moeten nog twee clubs laten voorgaan

Gepubliceerd: maandag 5 november 2018 om 21:39ma 05-11-2018 om 21:39

Antwerp troefde zondag Standard af op Sclessin, en het deed dat onder meer ook met een impressionante luchtmacht. Het Laatste Nieuws berekende echter dat er twee teams zijn die nog groter zijn.

Met een straf gemiddelde van 1.86m is niet Antwerp maar Waasland-Beveren de club met het meeste gestalte in de Jupiler Pro League. Daarbij moeten we wel toevoegen dat veel gestalte bij één speler zit. Aleksandar Vukotic is met 2.02m veruit de grootste veldspeler in België.

Helemaal achteraan het klassement bengelt dan weer STVV, waar de gemiddelde lengte maar 1.80m is. Ook daar zien we een speler die het gemiddelde sterk beïnvloedt. Samuel Asamoah is met zijn 1.63m dan weer de allerkleinste speler in de Jupiler Pro League.

1/ Waasland-Beveren 186,00

2/ Moeskroen 184,81

3/ Antwerp 184,64

./ AA Gent 184,64

5/ Club Brugge 184,55

6/ KV Oostende 184,18

7/ Zulte Waregem 183,55

8/ Lokeren 183,45

9/ KV Kortrijk 182,73

10/ Anderlecht 182,36

11/ Racing Genk 181,73

12/ Cercle Brugge 181,09

13/ Standard 180,82

14/ Charleroi 180,73

15/ Eupen 180,27

16/ STVV 180,00

Plaats een reactie

DirkRAFC1 +2200
maandag 5 november 2018 om 22:58
Niet abnormaal natuurlijk want jongens als Oulare, Sall en Ghandri zijn na vorig seizoen vertrokken of werden uitgeleend en nieuwkomers zoals Govea, Refaelov en Opare halen niet eens 1,80m.

Die "impressionante luchtmacht" mag je dus ook met een flinke korrel zout nemen want op Standard stonden er welgeteld twee spelers van minimum 1,90m tussen de lijnen; Arslanagic en Van Damme.

Bewijst nog maar eens hoe makkelijk mensen een mening hebben zonder zelf te weten waarover ze praten.

Net zoals er sommige mensen beweren dat Antwerp "vuil voetbal" zou spelen omdat ze dat ooit eens hebben opgevangen van één of andere zatte nonkel, terwijl ze zelf nog nooit één enkele wedstrijd in een stadion hebben meegemaakt...
Vind ik leuk
dinsdag 6 november 2018 om 00:17
Er stonden bij Antwerp 4 spelers van minstens 1,90m tussen de lijnen. Ook Bolat (1,90) en Lamkel Zé (1,92).
Voor de rest: groot gelijk!
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +2200
dinsdag 6 november 2018 om 05:25
Bolat is 1,86m en Lamkel Ze is 1,92m maar heeft enkel de laatste volle 9 minuten op het veld gestaan.
Die reken ik om die reden dus ook niet bij "de impressionante luchtmacht die Standard aftroefde", de jongen is trouwens amper twee keer aan de bal geweest.

https://www.transfermarkt.nl/sinan-bolat/profil/spieler/33862

https://royalantwerpfc.be/football/first-team/sinan-bolat/
[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 november 2018 om 07:38]
Vind ik leuk
Geertvdd +4024
dinsdag 6 november 2018 om 10:24
Die 6 cm tussen de 'grootste' en 'kleinste' ploeg gaat het ook niet maken hé; een beetje meer sprongkracht in de benen en dat verschil bestaat niet meer. Wat het vuil spel betreft, laat ons zeggen dat Antwerp vorig jaar vooral vanuit de organisatie speelde, gekoppeld aan fysiek en viriel spel. Niet direct vuil, maar soms op het randje en spelers als een Van Damme durven al wel eens wat uitdagen, wat ook een verschil in perceptie geeft. De kracht van Antwerp dit seizoen is dat ze het spel maken wanneer ze kunnen (vorig seizoen deden ze dat vrijwel nooit, ook niet tegen intrinsiek mindere teams) en terugvallen op het systeem van vorig seizoen wanneer het moet (bvb tegen Club en Standard). In elk geval, jullie zijn terug van veel te lang weggeweest, en hoewel ik geen Antwerp-fan ben zie ik jullie er graag bij; tenminste supporters die meer dan 1 liedje kennen en met meer dan 1 bus mee gaan op verplaatsing!
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +2200
dinsdag 6 november 2018 om 11:09
Klopt wat je zegt.

Wat mij betreft zit er dit seizoen meer balans in het elftal en zoals Bölöni onlangs nog wist te vertellen "We kunnen onze voet nog niet naast de topploegen uit de reeks zetten maar we kunnen ze al wel ambeteren", en zo is het natuurlijk ook.

Het is ook nog steeds een beetje zoeken naar de juiste formule op het middenveld; Haroun en Refaelov zijn in principe altijd basisspelers met hun eigen, doch totaal verschillende kwaliteiten.

Daarnaast hangt het er een beetje vanaf welke ploeg er aan de overkant staat. Tegen de toppers, en op voorwaarde dat ze beschikbaar zijn, zal je normaal gezien eerder een Govea, Opare of Yatabaré in de opstelling zien staan. Tegen de mindere goden kan je dan weer eerder aanvallender ingestelde spelers verwachten zoals een Lamkel Ze, Hairemans of Nazaryna.
Toevallig is Yatabaré out tot na de winterstop en Govea sukkelde na zijn eerste optreden van 15 minuten én de daarmee gepaarde schorsing dan weer met de knie.
Zodoende stond Nazaryna op Standard in de basis.
We hebben eventueel nog wel andere mogelijkheden, of noem het eerder noodoplossingen, maar dan gaan we flankspelers centraal beginnen uit te spelen of verdedigers een rij naar voor moeten schuiven. Niet echt ideaal dus.

Momenteel ligt volgens mij ons grootste probleem nog steeds bij onze aanval waar we toch een beetje beperkt zitten.
Mbokani, Bolingi en Owusu, en dat is het dan ook.
De eerste heeft intrinsiek een pak meer klasse en staat op een hoger niveau dan de andere twee maar is conditioneel nog geen 100%.
Owusu en Bolingi, waarbij de eerste toch een hoger rendement haalt volgens mij, zijn harde werkers maar geen koele afwerkers.
Een bijkomend probleem is dat ze wat betreft hun manier van spelen een tweeling konden zijn, wat de mogelijkheden vooraan op tactisch vlak toch ook weer beperkt.

Hopelijk komt er tijdens de winterstop nog minstens één nieuwe aanvaller bij. Een type zoals we afgelopen seizoen hadden met Ardaiz lijkt mij ideaal in combinatie met Mbokani. Helaas bleek die onbetaalbaar, naast het feit dat het ook geen gemakkelijke jongen is, en speelt hij momenteel in de staart van de serie-A bij Frosinone Calcio via één of andere twijfelachtige constructie.
Want hoewel er heel veel interesse voor hem was onder andere van Santos en Corinthians uit Brazilië maar ook Fiorentina en nog enkele andere ploegen waarbij de vraagprijs steeds maar hoger en hoger werd, is hij transfervrij naar het "grote" Chiasso in de Zwitserse tweede klasse getrokken om meteen te worden verhuurd aan die andere grote club, Frosinone Calcio...
Zijn vorige club, El Tanque Sisley, werd vorig seizoen trouwens uit competitie gezet wegens bondsschulden en start dit seizoen opnieuw in tweede afdeling in Uruguay.
Een speler voor wie op 17-jarige leeftijd zowat heel de wereldtop stond aan te schuiven inclusief Porto, Juventus, City, Barcelona en noem maar op en op wiens hoofd er toen bedragen tot 25 miljoen Engelse ponden gekleefd werden. Mijn gevoel zegt me dan dat er dan met zijn huidige transfer iets niet klopt...
Voor de goede orde; Ardaiz is nog steeds maar 19 jaar oud, maar is op dit moment ook out met een blessure.
Vind ik leuk
treamol +124
dinsdag 6 november 2018 om 15:41
Geen fan van Ivo ?
Vind ik leuk
Geertvdd +4024
dinsdag 6 november 2018 om 15:50
Zoals je zelf zegt zijn er toch heel wat mogelijkheden, zelfs met de kern die er nu is, en niet vergeten dat je met Bölöni een trainer hebt die niet alleen een ploeg kan zetten maar die ook nog een groep kan meeslepen in een verhaal.
Heb hem indertijd nog weten spelen bij RJ Waver; met de bal aan de voet was hij toen wat hij nu is in de perszaal: geniaal 😁
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws