KRC Genk - Club Brugge onbeslist, maar: Zij zijn de morele winnaar

KRC Genk - Club Brugge onbeslist, maar: "Zij zijn de morele winnaar"

05-11-2018 20:00
8

Racing Genk en Club Brugge deelden zaterdag al de punten. Na goals van Ndongala en Schrijvers werd het 1-1, en daar mag volgens Peter Vandenbempt vooral Club blij mee zijn.

Blauw-Zwart heeft namelijk getoond dat het zich staande kan houden in de Luminus Arena. "Ik zou zeggen dat Club uiteindelijk misschien toch wel de morele winnaar is van de topper, die logisch op een gelijkspel eindigde. Genk was toch dé ploeg, zoals ik al een paar keer zei, met een paar topprestaties op een rij. In de midweek nog was de 2e helft op Antwerp bepaald indrukwekkend. Ze speelden thuis en Club Brugge was toch wankel geweest de voorbije weken, ook op STVV bijvoorbeeld. Met wat spelers uit vorm, een twijfelende keeper die moest vervangen worden en dan ook nog eens 1-0 achter na een goeie start van Racing Genk."

Club kon toch nog ontsnappen aan de nederlaag. "Het antwoord van de kampioen vond ik uitstekend: Genk krachtig gedomineerd met na de rust dan toch ook nog goed voetbal. In een zeer tactische wedstrijd uiteindelijk toch nog net iets meer en betere kansen gehad dan Genk. En dat is Genk eigenlijk alleen maar overkomen - vreemd genoeg zou ik zeggen - in die thuismatch tegen Anderlecht. Misschien heeft Club Brugge - met het oog op het vervolg - wel iets meer gewonnen dan een punt."